14 septembrie 2009

Învingătorul este întotdeauna singur

Învingătorul este întotdeauna singurPaulo Coelho, celebrul autor al romanului „Alchimistul”, scriitorul care a vândut peste 100 de milioane de exemplare din cărţile sale, lansează un nou roman captivant şi plin de suspans, despre o lume în care succesul, notorietatea şi banii dictează regulile jocului.

În „Învingătorul este întotdeauna singur„, cel de-al doisprezecelea roman al său, Paulo Coelho revine asupra unor teme care au inspirat milioane de oameni din întreaga lume: descoperirea propriei identităţi, teama de eşec, preţul succesului, şi demonstrează cum bogăţia, excesul şi superficialitatea pot duce la destrămarea relaţiilor şi la pierderea valorilor spirituale.

„Când m-am hotărât să fac o descriere fotografică a epocii în care trăim, am scris acest roman“, spune Paulo Coelho. „Învingătorul este întotdeauna singur” e o meditaţie asupra laturii întunecate a succesului, asupra destinului visurilor inocente într-o societate marcată de o profundă disoluţie a valorilor.

O zi la Cannes. Scenă: strălucitorul festival de film. Personaje principale: Igor Malev şi Ewa, fosta lui soţie. Personaje secundare: actorii principali şi figuranţii fastuoasei lumi a filmului şi a modei. După o despărţire dureroasă, Igor, un om de afaceri rus, elaborează un plan pentru a-şi recâştiga fosta soţie. E dispus să facă orice sacrificii, inclusiv umane, în numele acestei iubiri devastatoare, care distruge totul în jur, dezintegrându-i inclusiv pe cei care o trăiesc.

„Învingătorul este întotdeauna singur” este o parabolă a superficialităţii, lăcomiei şi cultului celebrităţii, un necruţător portret al lumii de azi.

În revista Elle din Spania s-a scris: „Succesul lui Coelho nu s-a născut din arta de a povesti ceea ce vede, ci din harul de a ne apropia de ceea ce e invizibil. Iată de ce cărţile lui, cum ar fi spus Saint-Exupéry, trebuie citite cu inima.”
ELLE, Spania

Iar în La Gazetta del Mezzogiorno din Italia: „Încă o dată, milioane de cititori se vor identifica cu acest om care ştie drumul către sufletele lor.”

Drepturile de publicare pentru romanul „Învingătorul este întotdeauna singur” au fost vândute în peste 42 de ţări.

Scriitorul brazilian Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro în 1947. Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist şi poet. În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară. Deşi profund ataşat de Brazilia natală, romanele lui dezvoltă drame universale, valabile oriunde şi pentru oricine, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Cărţile lui Paulo Coelho, traduse în 56 de limbi şi editate în 150 de ţări, s-au vândut în zeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO în cadrul programului „Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale“, membru al comitetului director al Fundaţiei Shimon Peres, al Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, al Lord Menuhin Foundation. A fost distins cu numeroase premii (printre care premiul german Bambi 2001, acordat personalităţii culturale a anului, premiul italian Fregene pentru literatură) şi importante distincţii (cavaler al Legiunii de Onoare din Franţa, martie 2000; Ordinul Rio Branco, Brazilia etc.), membru al Academiei Braziliene de Litere din 28 octombrie 2002). Este fondator al Institutului Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor şi bătrânilor din păturile defavorizate ale societăţii braziliene. Este colaborator permanent al unor reputate ziare, printre care Corriere della Sera Italia), El Semanal Spania), Welt am Sonntag Germania), The China Times Daily Taiwan).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook