19 decembrie 2008

Alchimistul

AlchimistulAlchimistul” lui Paulo Coelho este genul de carte care apare rar şi care ajunge în ajunge la inimile unui număr mare de cititori. Această poveste, extraordinară în simplitatea şi înţelepciunea ei, plină de sevă, evocatoare şi profund umană, este un îndemn etern de a ne urma visele şi de a ne asculta inima.

Humanitas Multimedia a realizat şi o variantă audio, în lectura regretatului Florian Pittiş, a cărui voce de neuitat se potriveşte perfect:



Scriitorul brazilian Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro în 1947. Inainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi carieră literară. Deşi profund ataşat de Brazilia natală, romanele lui dezvoltă drame universale, valabile oriunde şi pentru oricine, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Cărţile lui Paulo Coelho, editate în peste 150 de ţări şi traduse în 63 de limbi, s-au vândut în zeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO în cadrul programului „Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale”, membru al comitetului director al Fundaţiei Shimon Peres, al Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, al Lord Menuhin Foundation. Este distins cu numeroase premii, medalii şi ordine (între care cel de Cavaler al Legiunii de Onoare din Franţa, martie 2000). A fondat Institutul Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor şi bătrânilor din păturile defavorizate ale societăţii braziliene. După cărţile sale au fost realizate dramatizări, CD-uri şi jocuri electronice. Drepturile de ecranizare pentru „Alchimistul” au fost achiziţionate de Warner Brothers, scenariul şi regia fiindu-i încredinţate actorului Laurence Fishburne.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Alchimistul"

  1. Nonu spune:

    Intradevar o voce de neuitat…Florian Pittis,ne-a fermecat cu glasul lui cald si bland…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook