25 noiembrie 2009

Iluminarea pe înţelesul proştilor

Iluminarea pe înţelesul proştilorLa Editura Leda a apărut volumul „Iluminarea pe înţelesul proştilor” de Anne Cushman, o călătorie plină de peripeţii şi momente de haz, din însorita Californie până pe malurile Gangelui, în traducerea din limba engleză a lui Cătălin Pruteanu.

La aproape treizeci de ani, Amanda, o yoghină aspirantă de pe Coasta de Vest a Americii, fostă bonă, scrie ghiduri de călătorie „pe înţelesul proştilor” pentru o editură din Manhattan. Sigur, îl are pe prietenul ei Matt, un fotograf sexy, dar acesta este de obicei plecat, sau pur şi simplu combinat cu alte fete. Oricum, Amanda e sigură că noul ei ghid, „Iluminarea pe înţelesul proştilor”, îi va schimba complet destinul — va deveni o femeie senină, echilibrată, aşa cum şi-a dorit dintotdeauna. Şi pleacă în India, pentru a descoperi o viaţă nouă, mai spirituală… Iar acolo, călătorind dintr-un ashram în altul, alături de un hipiot practicant al celibatului şi aflat în căutarea adevărului, Amanda va înţelege că iluminarea s-ar putea afla mai aproape decât îşi imagina…

Debra Galant descrie această carte pe scurt: „O combinaţie sprinţară de Mănâncă, roagă-te, iubeşte şi Totul despre sex, scrisă cu insolenţă şi subtilitate.”

Iar Mameve Medwed spune: „Nu trebuie să ştii diferenţa între poziţia câinelui cu faţa în jos şi un cocker spaniel ca să-ţi placă la nebunie Iluminarea pe înţelesul proştilor. Anne Cushman te duce în India şi îţi oferă aventuri spirituale, dar şi foarte terestre, cu personaje care te fac să râzi în hohote… Eroina ei, Amanda, este o prietenă pe care ai vrea să o iei acasă cu tine şi după ce ai întors şi ultima pagină. O carte captivantă, din care ai multe de învăţat — o adevărată nirvana pentru cititorii isteţi.”

Anne Cushman, scriitoare şi profesoară de yoga, este colaboratoare la Yoga Journal şi Tricycle: The Buddhist Review, şi coautoare a lucrării „From Here to Nirvana”, un ghid al Indiei spirituale. Eseurile ei au apărut în New York Times, San Francisco Chronicle, O, the Oprah Magazine şi Salon.com. Acesta este primul ei roman. În prezent conduce un program de pregătire în yoga şi meditaţie spirituală la Spirit Rock Meditation Center în Woodacre, California.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook