8 octombrie 2009

Idilă cu dădaca mea

Frumoasa actriţă originară din Ţara Galilor, Catherine Zeta-Jones, revine pe marile ecrane din România cu un rol sexy şi inedit în cel mai recent film al său, „Idilă cu dădaca mea” („The Rebound”), din 9 octombrie 2009, în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Cityplex, Odeon Cineplex (Cluj), Cinema City (Cluj, Timişoara, Iaşi).


În regia lui Bart Freundlich, „Idilă cu dădaca mea” este o comedie actuală, care spune cu mult farmec o poveste de dragoste născuta între doi oameni complet diferiţi, în cele mai neaşteptate condiţii. Când Sandy (interpretată de Catherine Zeta-Jones) descoperă că soţul ei este infidel, decide să îşi ia copiii şi să îl părăsească. În postura femeii de 40 de ani, mamă singură a doi copii, ea sfidează orice dificultate şi pleacă la New York pentru a începe o viaţă nouă şi pentru a-şi îndeplini un vis ambiţios: acela de a deveni reporter sportiv.

Găsind locul de muncă mult visat, Sandy începe să realizeze cât de dificilă îi va fi tranziţia spre statutul de femeie cu carieră şi este nevoită să apeleze la serviciile unei bone, Aram, în persoana lui Aram Finklestein (interpretat de Justin Bartha), un tânăr de 25 de ani. Aram are o viaţă boemă şi, în pofida insistenţei părinţilor lui, refuză să accepte joburile cu perspectivă care i se oferă, preferând să caute fericirea în locul banilor. Relaţia celor doi devine din ce în ce mai intensă, pe măsura ce tânărul începe să se ataşeze de copii şi, în ciuda anilor care îi despart, Sandy şi Aram încep să conştientizeze cât de potriviţi sunt unul pentru celălalt. Catherine Zeta Jones demonstrează încă o dată, în acest film, că are tot ce-i trebuie pentru a seduce orice bărbat.

Deşi a cunoscut un succes fenomenal pe marile ecrane din întreaga lume, Catherine Zeta-Jones a făcut o declaraţie surprinzătoare, afirmând că de ceva timp cochetează cu ideea de a se retrage din industria filmului. Ea se referă în primul rând la presiunea pe care o exercită acest mediu asupra oricărei femei de la Hollywood: „Trăind în Los Angeles, nu poţi să ieşi din casă fără a primi critici la adresa poşetei, a greutăţii sau a tenului tău. Nu este viaţa pe care mi-o doresc în acest moment. Decizia de a locui în insulele Bermude împreună cu familia mea a fost cel mai sănătos lucru pe care l-am făcut.”

Catherine Zeta-Jones, care de curând şi-a aniversat ziua de naştere alături de soţul său, Michael Douglas, a declarat de curând într-un interviu că rolul din „Idilă cu dădaca mea” i-a demonstrat că poate întâlni oricând o nouă iubire: „Mi-am dorit foarte mult să găsesc o comedie cu un simţ al umorului mai aiurit, iar „Idilă cu dădaca mea” avea toate elementele pe care le căutăm la un film. Cred că ceea ce aduce o notă distinctă filmului este abordarea unică a subiectelor universale: divorţ şi despărţire, în principal a sentimentelor care reies de aici. „Idilă cu dădaca mea” demonstrează că până şi bărbaţii pot avea aceste sentimente. În momentul în care treci printr-o despărţire, eşti convins că nu vei mai avea parte niciodată de dragoste adevărată. Eu cred că poţi da oricând peste iubirea adevărată şi că acest lucru i se poate întâmpla oricui.”

Iar filmul este, într-adevăr, o demonstraţie agreabilă, care aduce în discuţie, într-un mod relaxat şi relaxant două probleme importante (cel puţin din punctul meu de vedere, ca spectator). Una dintre ele se referă la ce este de făcut atunci când persoana pe care o iubeşti pare una nepotrivită pentru tine. Rezolvarea este uneori extrem de simplă, pentru că viaţa îţi oferă întotdeauna scuze pentru a pune punct lucrurilor prea dificile. Iar din momentul în care deciziile – cele care-ţi aparţin – par să-ţi fie definitive, o putere mai mare decât tine preia controlul şi îţi poartă paşii spre un loc în care lucrurile sunt – într-o zi – mai puţin complicate şi mai simplu de înţeles. Şi aceasta este cea de-a doua idee despre care vorbeam: câteodată, singura modalitate de a găsi lucrul pe care-l cauţi este îndepărtarea de el. Esenţa căutării este călătoria, iar pentru cei norocoşi, aceasta este un cerc complet, închis, frumos.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Idilă cu dădaca mea"

  1. roberta spune:

    da de ce nu ii un film de doamne ajuta?:|…cum ar fii AVATAR…de aia nu intra lumea:))=))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook