24 august 2015

Hotelul de pe acoperişul lumii. Cinci ani în Tibet

Marţi, 25 august 2015, de la ora 19:00, Librăria Humanitas Kretzulescu organizează lansarea cărţii „Hotelul de pe acoperişul lumii. Cinci ani în Tibet” de Alec Le Sueur, un foarte amuzant şi insolit ghid de călătorie apărut recent la Editura Humanitas, în colecţia „Memorii/Jurnale”, în traducerea realizată de Simona-Gabriela Vărzan. La eveniment participă Ana-Maria Caia, Vlad Mixich, Radu Paraschivescu, Simona-Gabriela Vărzan şi Sega, autorul celebrelor volume „Namaste”.

invitatie

În descendenţa maeştrilor prozei umoristice engleze, Alec Le Sueur oferă un ghid de călătorie inedit, o fereastră spre o lume exotică şi îndepărtată, unde puţini europeni s-au încumetat să ajungă şi pe care şi mai puţini au cunoscut-o cu adevărat.

Cu o mână pe claxon şi cu cealaltă la ora trei pe volan, ca să poată vira brusc la stânga sau la dreapta cu minimum de efort, şoferul a ţâşnit din parcarea hotelului Jin Jiang, împrăştiind din calea să toţi măturătorii de stradă matinali. Oameni îmbrăcaţi în gri, suiţi pe biciclete negre, nesemnalizate, apăreau ca din neant în ceaţa din zare.

Am virat la stânga ca să evităm o ciocnire iminentă, numai pentru a ne trezi în pericol de a ne izbi de o altă maşină; am virat la dreapta şi, la doar câţiva metri, am dat peste un om pe bicicletă cu jumătate de porc în coş, privindu-ne înspăimântat; când un tir a tras spre dreapta, noi am virat către stânga şi am ajuns pe banda de urgenţă, iar omul cu porcul a dispărut în urma noastră, în ceaţă, dar din sensul opus s-a ivit un motociclist care venea direct spre noi, pe contrasens…

Şi am continuat tot aşa până am ajuns la aeroport. De obicei, faci 35 de minute până la aeroport, dar, dacă prinzi o astfel de cursă a morţii, ajungi în 16.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook