25 februarie 2014

Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu

Miercuri, 26 februarie 2014, începând cu ora 18:30, Editura Litera organizează în hypermarket-ul Cora Lujerului din București (Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 10) evenimentul de lansare a cărții „Gătește moldovenește cu Stela Popescu”, o carte de bucate care va fi, cu siguranță, pe gustul tuturor celor pasionați de gătit. La această întâlnire amicală se va discuta despre cărți și cele mai savuroase bucate tradiționale moldovenești, care vor fi şi preparate. Stela Popescu îi va încânta pe cei prezenţi cu „povești gustoase“ din copilăria sa, dar și din bucătăria tradițională pe care o cultivă și o îmbogățește de fiecare dată când are ocazia. Evenimentul se va încheia cu un moment culinar asigurat de chef Doru Șerban și cu o sesiune de autografe susținută de Stela Popescu.

Găteşte moldoveneşte

„Gătește moldovenește cu Stela Popescu” cuprinde 345 rețete tradiționale moldovenești, selecționate și comentate de Stela Popescu. Rețetele, ilustrate cu peste 100 de fotografii, sunt grupate în 14 capitole, o adevărată incursiune în tradiția culinară moldovenească: gustări reci, supe, ciorbe, bucate din legume, carne, brânză, produse de patiserie, dulciuri.

Stela Popescu spune:

Să răsfoim împreună această carte de bucate care mă face să mă gândesc la vremuri trecute, dar și la ce mâncăruri noi aș mai putea găti. Și, chiar dacă nu respect mai niciodată rețetele de la cap la coadă – de, așa sunt eu, îmi place să trec totul prin sufletul meu –, mi-a făcut mare plăcere să le selectez și să le comentez pentru dumneavoastră. Un lucru e sigur – sunt rețete tradiționale moldovenești și îți lasă gura apă numai când le citești (darămite când le prepari!). Se spune că bucătarii cei mai buni din lume sunt bărbați. Doamnelor, nu vă subestimați, gătiți cu plăcere și cu imaginație și vă asigur că dragostea va renaște mereu și mereu în casa voastră, iar cândva, când vă veți privi în oglindă, veți fi și mai frumoase.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook