28 februarie 2018

Frământările unui pisoi salvat

Miercuri, 28 februarie 2018, la ora 18:30, înainte de Mărțișor, la librăria Cărturești, Iulius Mall, din Cluj, publicul este așteptat la lansarea titlului „Frământările unui pisoi salvat”, o carte pentru copii și părinți deopotrivă. Dintre invitați fac parte autoarea, Maria Mazilu, și invitații ei. Lansarea este moderată de Carmen Sas, jurnalistă și realizatoare de programe la Radio Cluj. Vorbesc Radu Bazavan, blogger (groparul.ro) , Bianca Mereuță, antreprenoare și fondatoare a grupului „Ce citim copiilor”, Raluca Anton, psiholog și Ana Macovei, președinta comunității Mamprenoare.Cartea cu care Maria Mazilu vine să cucerească cititorii din Cluj are două „chipuri”: pentru cei mici este o istorie cu tâlc despre trei pisoi abandonați si salvați, iar pentru părinți povestea unor căutări si îndoieli personale, a experiențelor inițiatice ale autoarei. Ele sunt ascunse în blana unui pisoi negru, care trăiește pisicește, dar vorbește și gândește omenește.

Maria Mazilu, care vede în demersul ei literar un soi de terapie comportamentală descriptivă și analitică în relația om-om și om-animal, recunoaște:

Am ales să mă ascund într-un pisoi, în a cărui blană am pus temeri și îndoieli personale.

Maria Mazilu aduce publicului cititor un tip diferit de personaj, într-o perioadă în care noile generații de copii sunt în cautarea unor altfel de eroi. Maria a crescut cu Mowgli si Bagheera din „Cărțile Junglei”. Fascinată de aceste personaje legendare, l-a botezat inițial pe Bumbi cu numele panterei negre. Acum ea speră la rândul ei să facă dintr-o felină un personaj iubit de copii și chiar să-i confere cel puțin la fel de multă celebritate ca a altui motan autohton – Arpagic, motanul Anei Blandiana.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook