1 martie 2012

Festivalul Internaţional de Literatură Umoristică şi Caricatură „Alb-Umor 2012”

Consiliul Judeţean Alba, prin Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba, şi Uniunea Epigramiştilor din România organizează, în perioada 8-10 iunie 2012, Festivalul Internaţional de Literatură Umoristică şi Caricatură „Alb-Umor 2012”, manifestare ajunsă la ediţia a III-a.

Cu această ocazie se organizează un concurs cu mai multe secţiuni. Toate creaţiile trimise pentru concurs trebuie să fie inedite, nepublicate şi să nu fi fost premiate la alte concursuri de gen.

Concursul este deschis tuturor creatorilor de gen de pretutindeni, profesionişti sau neprofesionişti, dar care, musai, trebuie să simtă enorm şi să vadă monstruos, prin cuvânt şi/sau imagine.

Secţiunile concursului sunt următoarele:
1. Secţiunea epigramă:
– temă: „Negru pe alb” – unul sau ambele cuvinte să fie cuprinse în catren, 3 epigrame;
– temă liberă – 2 epigrame;
2. Secţiunea fabulă: temă liberă – trei fabule;
3. Secţiunea proză scurtă umoristică: temă liberă – trei schiţe (maxim o pagina jumătate la 1,5 rânduri);
4. Secţiunea caricatură: tema „Simt enorm şi văd monstruos” – cinci caricaturi
5. Secţiunea fotografie umoristică: temă liberă – maxim cinci fotografii, format 20/30 cm (A4)
6. Secţiunea volum (toate speciile literaturii umoristice, inclusiv antologii): participă volumele apărute în anul 2011, cărţile trimise făcând obiectul unei expoziţii temporare, organizată de Biblioteca judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în patrimoniul căreia vor intra toate exemplarele, cu titlu de donaţie.
7. Secţiunea parodie: o parodie (cu ritm şi rimă) la poezia

Focuri de primăvară
de Lucian Blaga

Îngânând prin văi tăria
Sună ramul, sună glia.
Focuri ard albastre ruguri.
Pomii simt dureri de muguri.

Prinşi de duhul înverzirii –
Prin grădini ne-nsufleţim.
Pe măsura-naltă-a firii
Gândul ni-l desmărginim.

Ce-am uitat aprindem iară.
Sub veştminte ne ghicim.
Căutăm în primăvară
un tărâm ce-l bănuim.

Căutăm pământul, unde
mitic să ne-alcătuim
ochi ca oameni să deschidem,
dar ca pomii să-nflorim.

Plicul va conţine lucrările în trei exemplare (pentru secţiunile de creaţie literară) şi 1 exemplar (pentru secţiunile caricatură şi fotografie), precum şi un plic sigilat, care va conţine, la rândul lui, datele de identificare ale concurentului.

Fiecare lucrare va fi însoţită de un motto de identificare, motto ce se va regăsi şi pe plicul sigilat.

Creatorii care participă la mai multe secţiuni vor trimite lucrările separat, pentru fiecare secţiune, cu motto-uri diferite, pe secţiune.

Lucrările vor fi expediate până în data de 1 mai 2012 (data poştei), pe adresa

Pta. I.C. Bratianu nr. 1
Alba Iulia, cod poştal 515100

Sunt excluse trimiterile recomandate, care nu vor fi ridicate de la poştă.

Pentru fiecare din secţiunile literatură umoristică (epigramă, fabulă, proză scurtă, parodie), se acordă: premiul I în valoare de 500 lei, premiul II în valoare de 400 lei, premiul III în valoare de 300 lei, un premiu special al Consiliului Judeţean Alba, în valoare de 400 lei. Se mai acordă şi un premiu special al Filialei Alba – Hunedoara a U.S.R., în valoare de 400 lei, pentru secţiunea epigramă.

Pentru caricatură şi fotografie umoristică, se acordă: premiul I în valoare de 500 lei, premiul II în valoare de 450 lei, premiul III în valoare de 400 lei, premiul special al Consiliului judeţean Alba, în valoare de 450 lei.

Pentru volum, se acordă: premiul I în valoare de 500 lei, premiul II în valoare de 450 lei, premiul III în valoare de 400 lei.

Organizatorii vor contacta câştigătorii, publicând, pe site-ul instituţiei, programul festivalului, până la data de 25 mai 2012.

Componenţa juriului se va stabili în funcţie de secţiunile de concurs, trei pentru secţiunile de creaţie literară şi trei pentru secţiunile caricatură şi fotografie umoristică. Evaluarea creaţiilor trimise se va face independent de către fiecare membru al juriului, rezultatul final fiind cel conform mediei obţinute. În cazul unor situaţii de egalitate de punctaj, juriul, împreună cu organizatorii, îşi rezervă dreptul de a institui şi alte premii decât cele anunţate în prezentul regulament sau, în funcţie de valoarea lucrărilor, să nu acorde sau să redistribuie unele premii.

Pentru concurenţii care participă la două sau mai multe secţiuni din concurs şi ale căror creaţii sunt evaluate cu note care îi plasează pe podium, se va acorda un singur premiu, cel mai mare, evident, pentru cea mai bună creaţie.

Organizatorii asigură masa, cazarea, şi decontarea cheltuielilor de transport pentru membrii juriului. Pentru premianţi şi invitaţi, organizatorii asigură masa şi cazarea.

Creaţiile laureaţilor şi ale altor concurenţi, care vor obţine punctaje apropiate de cel al câştigătorilor plasaţi pe podium, se vor regăsi într-un volum colectiv, ce se va edita cu prilejul Festivalului.

Pentru informaţii suplimentare, puteţi lua legătura cu Elena Anghel la adresa de e-mail elenaanghel@cjalba.ro sau la telefon 0749010620, ori cu Dorel Lazăr la adresa de e-mail dorellazar54@yahoo.com

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook