28 mai 2008

Exultet

Sâmbătă, 31 mai 2008, ora 21:00, în Parcul Herăstrău din Bucureşti (intrarea dinspre Piaţa Charles de Gaulle), Institutul Polonez prezintă spectacolul de stradă „Exultet”, în interpretarea Teatrului „A” din Gliwice, Polonia. Participarea publicului este liberă.

Teatrul „A” din Gliwice este un teatru profesionist de factură neconvenţională. Activând din 1996, are în repertoriu 16 piese, între care musical-uri şi spectacole de stradă. În ultimii ani, acestea au fost invitate la festivaluri în Olanda, Suedia, Germania, Cehia, Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia, Lituania, Ucraina şi Belarus, precum şi la numeroase festivaluri poloneze.

Teatrul „A” încearcă să combine limbajul popular al teatrului muzical cu experienţa avangardei teatrale europene, preia elemente din cultura tradiţională poloneză, combină textele de autor cu texte biblice sau vechi slave, se inspiră din creaţia literară a altor culturi, din muzica şi coreografia dansurilor populare. Caută permanent noi forme de expresie, în dorinţa de a comunica cu publicul într-un limbaj cât mai universal.

Spectacolul „Exultet” este o creaţie inspirată din aşa numitele „rituri de trecere” – ceremonii de iniţiere, moarte şi renaştere, de schimbare a statutului social şi religios al individului, prezente în culturile diferitelor popoare -, o raportare la experienţele primare ale omului, o călătorie într-o lume demult uitată, la graniţa dintre teatru şi ritual.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook