3 februarie 2010

Eteatru.ro – teatru online

Site-ul www.eteatru.ro este singurul post de radio (online) din România care emite non-stop spectacole de teatru, fiind chiar unicul site de profil din Europa de Est.

Are un repertoriu foarte diversificat – de la spectacole clasice la moderne, atât din repertoriul dramaturgiei româneşti, cât şi din cel al dramaturgiei universale. În spectacolele online puteţi întâlni mari actori, atât ai generaţiilor de aur, dar şi tineri reprezentanţi ai scenei româneşti.

Eteatru.ro este un produs teatral care se bucură de un public ţintă foarte diversificat.

Copiilor le sunt dedicate, zilnic, patru ore de poveşti, două de dimineaţă şi două seară. Se aduc astfel pe piaţă poveşti pentru copii de foarte bună calitate, scrise de mari autori români şi străini (Ion Creangă, Petre Ispirescu, Charles Perrault, Fraţii Grimm, Andresen etc).

Site-ul se adresează direct şi liceenilor. Are în repertoriu spectacole realizate după operele literare care intră în pregătirea pentru bacalaureat, venind astfel în sprijinul elevilor şi oferindu-le o metodă mai simplă şi eficientă de a se recapitula materia.

Atât pentru oamenii activi, care pot asculta de la birou, cât şi pentru cei care caută momente de relaxare, eteatru.ro oferă spectacole de foarte bună calitate, reuşind să aducă la un loc marii artişti români alături de cei tineri. De asemenea, oferă şansa de a-i reauzi în piese de teatru îndrăgite, pe mulţi dintre cei care azi nu mai sunt printre noi, dar care şi-au câştigat, pe bună dreptate, statutul de artişti nemuritori.

Spre deosebire de teatrul de scândură, în care publicul este doar privitor, teatrul radiofonic dă şansa ascultătorilor de a-şi folosi propria imaginaţie, plecând de la jocul actorilor, astfel încât experienţa fiecărui ascultător este unică, fiecare „văzând” acelaşi spectacol în mod diferit, cu propriul decor şi propriile costume. Teatrul de scândură nu poate rivaliza cu produsul pe care eteatru îl oferă, deoarece sentimentul pe care îl transmite teatrul radiofonic este diferit.

Teatrul radiofonic poate fi o activitate secundară; poate fi un partener pe parcursul orelor de muncă, cât şi un prieten pe care îl ai alături în momentele de relaxare. Oricare ar fi forma, teatrul online reuşeşte să înfrumuseţeze timpul petrecut împreună.

Eteatru.ro alege în fiecare lună un actor, un regizor şi doi dramaturgi, în jurul cărora se alcătuieşte programul teatrului. Pe site se găsesc informaţii bine documentate despre actorii, regizorii şi dramaturgii lunii şi despre alte subiecte cu profil teatral. Lunar sunt în jur de 70 de spectacole noi, care se reiau pe parcursul lunii.

Despre teatrul radiofonic, teatrul cu cel mai mare număr de actori, regizori dar şi de spectatori din ţară, Mircea Albulescu spune: „Dragostea mea s-a menit teatrului radiofonic pentru că propune cel mai spectaculos pariu pe care îl poate imagina vreo îndeletnicire artistică (…): să vezi auzind!”

Eteatru.ro este un proiect dezvoltat de redacţia teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune (al cărei redactor şef este regizorul Attila Vizauer).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

3 thoughts on "Eteatru.ro – teatru online"

  1. basil spune:

    e fantastic ca exista asa ceva

  2. margalinamihaela@yahoo.com spune:

    ascult cu placere postul dumneavoastra, aici am cele mai bune teatre rodiofonice, e o placere sa le asculti.SUCCES PE MAI DEPARTE.
    MA RELAXEAZA SA VA ASCULT.

  3. vivi spune:

    este foarte greu ”sa vezi auzind”daca nu ai imaginatie, de aceea f multi oameni prefera un post de radio muzical sau tv-ul. Actorii Mircea Albulescu,Victor Rebengiuc,Valeria Seciu si multi alti MARI ai teatrului radiofonic sunt pentru mine ”nestemate ale undelor”. Ani de zile , pe vremea lui Ceausescu, ascultam teatru la radio cu baterii, pt ca se oprea curentul electric din motive de ”economie”si regizam in minte fiecare piesa ascultata.Mai ascult si acum dar mult mai rar… si mi-e dor de EI ca de cineva foarte drag…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook