19 ianuarie 2010

Elling

Teatrul de Comedie prezintă joi, 21, şi vineri, 22 ianuarie 2010, ora 19:00, la Sala Mare, premiera oficială a spectacolului „Elling” de Axel Hellstenius şi Petter Næss după romanul “Fraţi de sânge” de Ingvar Ambjørnsen, traducere de Petre Bokor. Regia îi aparţine lui Vlad Massaci, scenografia lui Andu Dumitrescu, iar ilustraţia muzicală lui Cristian Juncu. Distribuţia este alcătuită din Marius Florea Vizante, Sandu Pop, Mihaela Măcelaru şi Şerban Georgevici.



În încercarea lor zilnică de a se adapta societăţii, cei doi anti-eroi Elling şi Kjell Bjarne sunt noul “cuplu ciudat“ ce încearcă să funcţioneze într-o lume disfuncţională.

Ingvar Ambjornsen, romancier norvegian, s-a născut la 20 mai 1956 la Tønsberg. Protagoniştii săi sunt persoane marginalizate de către societate, privite cu simpatie şi căldură, singurătatea şi prietenia fiind exprimate într-un stil literar concis. A devenit cunoscut mai ales după publicarea tetralogiei Elling, din care face parte şi romanul “Brødre i blodet” (“Fraţi de sânge”, 1996).

Axel Hellstenius (autor de romane şi scenarii născut la 4 martie 1960, Norvegia) a realizat în colaborare cu Petter Naess (actor, regizor de teatru şi de film şi scenarist născut la 14 martie 1960, Norvegia) varianta dramatizată a romanului “Fraţi de sânge”. Premiera mondială a piesei a avut loc la Oslo Nye Teater în 1999 în regia lui Petter Naess şi s-a dovedit a fi un mare succes de critică şi de public.

Aceeaşi echipă a semnat scenariul şi respectiv regia filmului Elling – nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2002 şi câştigător al altor 13 premii.

Succesul filmului pe plan internaţional a contribuit la notorietatea textului, iar piesa “Elling” a fost jucată apoi pe mai multe scene din Europa. Spectacolul montat la Trafalgar Studios, teatru aflat în cartierul londonez West End, a fost nominalizat în 2008 la premiul Laurence Olivier pentru categoriile Cel mai bun actor şi Cea mai bună comedie.

Mai multe imagini…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook