17 aprilie 2008

The Mercy Seat / Ziua de Apoi

Vineri, 18 aprilie 2008, ora 19:00, Teatrul Fără Frontiere prezintă în premieră pe ţară, la Teatrul Act, spectacolum „The Mercy Seat / Ziua de Apoi”.

The Mercy Seat / Ziua de Apoi

După „Bash. O trilogie contemporană”, „The Shape of Things” („Forma lucrurilor”) şi „Autobahn”, Teatrul Fără Frontiere revine în atenţia publicului cu o nouă piesă a dramaturgului american contemporan Neil LaBute.

„The Mercy Seat / Ziua de Apoi” este în mod esenţial o poveste de dragoste care beneficiază de câteva momente de comedie cu adevărat savuroase. Captivantul dialog dintre Abby şi Ben e construit în maniera specifică a controversatului dramaturg, cunoscut pentru abilitatea sa de a captura felul în care oamenii vorbesc, sintetizând pauzele stânjenitoare, propoziţiile neterminate, explicaţiile bine plasate şi ieşirile necontrolate.

Neil LaBute spune: „În The Mercy Seat încerc să analizez zona zero a vieţilor noastre, abisul din noi pe care încercăm să îl acoperim cu haine de la The Gap, cu parfum Ralph Lauren, cu poşete de la Kate Spade. De ce suntem dispuşi să alergăm 100 mile în jurul unui enunţ direct ca «Nu ştiu dacă te mai iubesc»? De ce? Pentru că tenişii sunt ieftini, fuga e simplă şi sinceritatea este cea mai grea şi mai dură monedă de pe planetă.”

Cele două personaje ale piesei sunt interpretate de Mihaela Sîrbu şi Constantin Diţă, regia îi aparţine lui Vlad Massaci, iar scenografia este semnatã de Andu Dumitrescu.

Spectacolul este realizat în colaborare cu ArCub şi Teatrul Act, şi beneficiazã de sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi a Centrului Cultural American.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook