11 martie 2021

Desene dintr-o axă îndepărtată

Muzeul Național de Artă al României și Institutul Cultural Maghiar organizează expoziția „Desene dintr-o axă îndepărtată”, semnată de artistul Részegh Botond. Aceasta este deschisă publicului din 11 martie 2021, la Muzeul Colecțiilor de Artă, din Calea Victoriei nr. 111, Bucureşti și poate fi vizitată până pe 18 aprilie 2021.Artistul Részegh Botond, absolvent al Universității Naţionale de Artă din Bucureşti, la clasa de grafică a maestrului academician Mircia Dumitrescu, propune o incursiune în spațiul creator, cu provocările și constrângerile sale interioare, suprapuse peste cele de nouă factură.
Desene dintr-o axă îndepărtată reprezintă o serie de lucrări de grafică, în cea mai mare parte, dar și un număr de pânze de mari dimensiuni, elaborate în perioada lunilor de carantină.

Ana Negoiță, curatoarea expoziției, dezvăluie:

Galeriile de siluete antropomorfice minimaliste compun, structurează și conferă traseului expozițional un tempo specific, narând vizual o experiență autobiografică definită de un context extrem de precis: carantina. Acestea au versatilitatea care le-ar permite să funcționeze asemenea unor cadre din storyboard-ul unui „thriller psihologic” despre „ce s-ar putea întâmpla într-un atelier, în pandemie”.

Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR, declară:

Deschidem anul expoziţional 2021 cu un proiect mult aşteptat de public. Am ales ca prima expoziţie din an să fie dedicată artei contemporane şi să arătăm publicului artă creată recent, în timpul pandemiei. Selecția lucrărilor pune accentul pe expresia diferitelor stări de spirit pe care artistul creator le-a resimţit în această perioadă de pandemie, de comunicare cu sine. Ne onorează să avem ca parteneri în acest curajos demers o instituţie de prestigiu, Institutul Cultural Maghiar, de care ne leagă, de-a lungul timpului, organizarea unor expoziții temporare importante.

Programul de vizitare al expoziției este de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00–18:00.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook