9 iulie 2013

Dansatoarea lui Degas

Dansatoarea lui DegasHumanitas Fiction a publicat în colecţia Raftul Denisei romanul „Dansatoarea lui Degas” de Kathryn Wagner.

Este o poveste dramatică de dragoste în splendida Belle Epoque, traseul unui dublu destin: al unei balerine talentate şi al unui pictor faimos, o variantă neidealizată a Parisului din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

În universul plin de fast şi de culoare al Operei din Paris, balerinele par să ducă o existenţă privilegiată. Însă după căderea cortinei, viaţa acestora se transformă într-o luptă permanentă, nu numai pentru integritate sufletească şi morală, dar şi pentru supravieţuirea de zi cu zi. Când Alexandrie reuşeşte să ajungă în corpul de balet al prestigioasei Opere, totul pare că i se aşterne la picioare, mai ales că îl întâlneşte pe pictorul Edgar Degas, de care se îndrăgosteşte. Dar în această lume a dansului şi a artei nimic nu e ceea ce pare, iar Oraşul Luminilor se dovedeşte a fi doar un miraj.

Booklist descrie astfel romanul: „Dansatoarea lui Degas dezvăluie o poveste captivantă, despre dimensiunea întunecată a societăţii franceze. Această fascinantă vizită într-o lume apusă, a artei şi sexului, a războiului şi dragostei, va atrage mulţi cititori, care se vor întâlni astfel cu Degas şi cu impresionismul.“

Historical Novels Review rezumă: „Un roman foarte bogat, plin de informaţie. Picturile lui Degas reprezentând balerine de la Opera din Paris sunt aduse la viaţă în întreaga lor prospeţime.“

Kathryn Wagner este o scriitoare şi jurnalistă americană, lucrând în prezent la o asociaţie non-profit destinată ajutorării copiilor defavorizaţi. Absolventă de jurnalism, cu o specializare în istoria artei, a scris pentru diverse publicaţii din Carolina de Nord, Massachusetts şi Virginia. „Dansatoarea lui Degas” este romanul ei de debut, ce urmăreşte destinul unei balerine ambiţioase şi talentate în Parisul strălucitor, dar plin de tentaţii şi pericole al secolului al XIX-lea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook