11 octombrie 2019

Cum să trăieşti în stil japonez

Publicul este așteptat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 15 octombrie 2019, de la ora 19:00, la o întâlnire cu Ana-Maria Caia, Adela Pârvu, Raluca Feher și Șerban Georgescu despre fascinanta cultură japoneză descrisă în două dintre cele mai noi apariții la Editura Humanitas: „Cum să trăiti în stil japonez” de Yutaka Yazawa și „Adio, lucruri! Noul minimalism japonez” de Fumio Sasaki.



Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informaţiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurinţă de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză.

Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalţi într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanţe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradiţiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

Bestsellerul „Adio, lucruri! Noul minimalism japonez” de Fumio Sasaki, tradus în numeroase limbi, ne explică cu simplitate cum poate minimalismul nu numai să ne transforme spațiul casei, ci și să ne îmbogățească viața. Viziunea modestă a autorului asupra fericirii adevărate ne deschide ochii asupra potențialului noului minimalism japonez, această filozofie de viaţă aflată la îndemâna oricui.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Centrul de Studii Româno-Japoneze Angela Hondru.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook