21 februarie 2008

Cu uşile închise

Spectacolul realizat de Mircea Anca la Teatrul Naţional Bucureşti îmbină trei poveşti de dragoste, trei destine şi trei personaje speciale interpretate de Carmen Ionescu, Iuliana Moise şi Constantin Dinulescu. Întrebarea este însă una singură: infernul sunt ceilalţi?


„Huis clos” (titlul original) este o piesă de teatru într-un act, scrisă de Jean-Paul Sartre la finele anului 1943 şi montată pentru prima dată pe 27 mai 1944, la Paris. Drama se joacă în jurul a trei personaje, Garcin, Estelle şi Inès, închise în Infern, unde constată că vor trebui să se suporte până la sfârşitul timpului.

Cu uşile închise

„Cu uşile închise” este un spectacol despre vise şi neîmpliniri, despre trădări şi fericire. „Infernul sunt ceilalţi”. Oare? Adesea prea grăbiţi, mereu îngânduraţi de un timp ce nu mai are răbdare, uităm de prea multe ori să ne mărturisim sinelui nostru şi să vedem iertarea şi lumina din ochii celuilalt.

Cu uşile închise

Piesa lui Jean Paul Sartre descrie cu strălucire „infernul său” ori al nostru? Un spectacol scurt ca viaţa, dens ca viaţa, surprinzător ca viaţa, frumos ca viaţa.

Cu uşile închise

Ileana Lucaciu a scris despre acest spectacol: „Regizorul nu şi-a permis o adaptare în intenţia de actualizare a scrierii, ci o tratare cât mai realistă posibil, a confruntării a trei tipologii aflate într-o situaţie extremă şi sunt forţate să dezvăluie adevărul trăit şi ascuns al existenţei lor dramatice.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook