13 august 2007

Corecţii automate

Mult aşteptatul mecanism de corecţii automate pentru textele adăugate pe Citatepedia este în sfârşit funcţional. Acesta ne va ajuta să păstrăm calitatea şi coerenţa site-ului la un nivel ridicat. Din punctul de vedere al utilizatorului, aproape nimic nu e schimbat, dar intern mecanismul este destul de sofisticat. În momentul adăugării unui text, se fac mai multe verificări şi, dacă se detectează o greşeală care poate fi corectată automat, modificările necesare se fac instantaneu. Mecanismul ţine cont de anumite informaţii adunate în baza date şi „învaţă” din corecţiile manuale şi din regulile specificate, astfel încât în timp va deveni din ce în ce mai bun.

În acest moment, cele mai importante modificări automate sunt referitoare la nume. Numele unei persoane poate fi scris în mai multe feluri, dar pe site ne dorim să apară într-un singur fel, pentru o catalogare optimă. Încă sunt autori care apar sub mai multe variante de nume, dar în timp, cu ajutorul noului mecanism, astfel de situaţii se vor diminua foarte mult.

Fiind ceva nou, este posibil să fie unele scăpări. Dacă observaţi vreo problemă, nu ezitaţi să o semnalaţi, prin noul formular de contact. Ca de obicei, sugestiile şi observaţiile sunt binevenite.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook