4 septembrie 2009

Coraline

A apărut pe DVD „Coraline”, prima animaţie 3D realizată prin tehnica stop-motion, în care fantezia şi aventura se îmbină spectaculos, revelând povestea magică şi multi-premiată scrisă de Neil Gaiman.


Sub genericul „Ai grijă ce-ţi doreşti, s-ar putea să se întâmple”, „Coraline” ne prezintă o poveste emoţionantă şi palpitantă, inspirată de tărâmul cu vise înşelător de frumoase şi realităţi terifiant de crude în care cresc copiii de astăzi. Protagonista este Coraline Jones (voce Dakota Fanning), o fetiţă isteaţă şi curioasă care este continuu ignorată de părinţii ei, prea ocupaţi pentru a-i acorda atenţie. Plictisindu-se, Coraline începe să exploreze casa în care s-au mutat de curând şi descoperă o uşă secretă spre o lume paralelă, aparent identică, însă într-o versiune mai bună decât cea reală. Îşi regăseşte acolo părinţii – ai ei, dar mai simpatici, chiar dacă au nasturi negri în loc de ochi, vecinii – mai drăguţi şi mai interesanţi, şi pe colegul de joacă Wybie – mai puţin enervant. Iar Cealaltă Mamă (voce Teri Hatcher) este atât de iubitoare, încât… ce şi-ar mai putea dori?!

Seară de seară, Coraline vizitează Cealaltă Lume, tot mai încântată de cealaltă viaţă a ei şi mai dezamăgită de lumea reală. Până când Cealaltă Mamă îi propune să rămână pentru totdeauna în lumea paralelă. Cu o singură condiţie, însă: să-i acopere şi ei ochii cu nasturi negri. Îngrozită, Coraline refuză şi, deodată, Cealaltă Mamă se transformă într-o vrăjitoare care urmăreşte să-i răpească sufletul, cum le-a făcut şi altor copii, iar Cealaltă Lume devine o capcană din care nu mai poate evada prin somn, ca de obicei. Ajutată de Wybie şi de pisica lui neagră, mentorul lui Coraline în lumea deopotrivă fascinantă şi ostilă din spatele uşiţei secrete, fetiţa trebuie să-şi demonstreze din nou inteligenţa şi îndrăzneala, de această dată pentru a se întoarce la adevăraţii ei părinţi. „Coraline” este o poveste bogată în înţelesuri, care îi învaţă pe copii că realitatea nu este întotdeauna aşa cum pare.

Regizorul Henry Selick, care a realizat şi „The Nightmare Before Christmas”, a folosit tehnica de animaţie stop-motion sau frame-by-frame, constând în filmarea unor obiecte reale, mişcate astfel încât devin animate la derularea în viteză a secvenţelor. Astfel, toate personajele şi întreg decorul utilizat în Coraline se bazează pe o recuzită reală de figurine şi o multitudine de obiecte, transformate în animaţie cu ajutorul unor „trucuri” inovatoare şi a tehnologiei 3D.

O animaţie Universal Studios distribuită de Prooptiki România, „Coraline” este disponibilă pe DVD împreună cu scene tăiate, introducere, making of şi alte bonusuri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook