17 ianuarie 2011

Concurs Litera: Se numea Sarah

Concurs Litera: Se numea SarahLa Editura Litera a apărut romanul „Se numea Sarah” de Tatiana de Rosnay, povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie. Autoarea descrie un episod real din Franţa aflată sub ocupaţie şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor. Cartea a fost deja tradusă în 32 de ţări şi este un Bestseller New York Times, vândut în trei milioane de exemplare.

Citatepedia şi Litera vă invită să împărtăşiţi o fărâmă din emoţia citirii acestui roman extraordinar, participând în acelaşi timp la un concurs cu premii în cărţi de acelaşi calibru.

Se numea Sarah

Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiţă evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopţii, împreună cu părinţii ei, de poliţia franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulţi ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franţei. În timpul investigaţiei sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existenţă.

Regulamentul concursului

  1. La concurs poate participa orice persoană cu domiciliul în România, care are 18 ani la data începerii concursului. Excepţie fac angajaţii editurii Litera International, administratorul site-ului Citatepedia şi rudele de gradul I ale acestora.
  2. Pentru a participa la concurs, doritorul trebuie să adauge pe site-ul www.citatepedia.ro unul sau mai multe citate din romanul „Se numea Sarah”, având grijă să completeze o adresă de e-mail validă, pe care să poată fi contactat.
  3. Administratorul site-ului www.citatepedia.ro poate elimina unele citate pe care le consideră necorespunzătoare (citate care nu pot fi înţelese de sine stătător, care sunt banale, care sunt excesiv de lungi, care sunt redate cu greşeli gramaticale etc)
  4. Concursul se încheie pe 14 februarie 2011. În cel mult 7 zile, Editura Litera International va desemna doi câştigători a câte un pachet de cărţi, constând din romanele „Corbii” de George Dawes Green şi „Ţinutul pustiit” de Samantha Harvey. Criteriul va fi calitatea citatelor adăugate. Câştigătorii vor fi anunţaţi la adresa de e-mail indicată şi printr-un comentariu pe această pagină.
corbii.jpg tinutul-pustiit.jpg
SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...

8 comentarii la Concurs Litera: Se numea Sarah

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook