17 ianuarie 2011

Concurs Litera: Se numea Sarah

Concurs Litera: Se numea SarahLa Editura Litera a apărut romanul „Se numea Sarah” de Tatiana de Rosnay, povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie. Autoarea descrie un episod real din Franţa aflată sub ocupaţie şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor. Cartea a fost deja tradusă în 32 de ţări şi este un Bestseller New York Times, vândut în trei milioane de exemplare.

Citatepedia şi Litera vă invită să împărtăşiţi o fărâmă din emoţia citirii acestui roman extraordinar, participând în acelaşi timp la un concurs cu premii în cărţi de acelaşi calibru.

Se numea Sarah

Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiţă evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopţii, împreună cu părinţii ei, de poliţia franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulţi ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franţei. În timpul investigaţiei sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existenţă.

Regulamentul concursului

  1. La concurs poate participa orice persoană cu domiciliul în România, care are 18 ani la data începerii concursului. Excepţie fac angajaţii editurii Litera International, administratorul site-ului Citatepedia şi rudele de gradul I ale acestora.
  2. Pentru a participa la concurs, doritorul trebuie să adauge pe site-ul www.citatepedia.ro unul sau mai multe citate din romanul „Se numea Sarah”, având grijă să completeze o adresă de e-mail validă, pe care să poată fi contactat.
  3. Administratorul site-ului www.citatepedia.ro poate elimina unele citate pe care le consideră necorespunzătoare (citate care nu pot fi înţelese de sine stătător, care sunt banale, care sunt excesiv de lungi, care sunt redate cu greşeli gramaticale etc)
  4. Concursul se încheie pe 14 februarie 2011. În cel mult 7 zile, Editura Litera International va desemna doi câştigători a câte un pachet de cărţi, constând din romanele „Corbii” de George Dawes Green şi „Ţinutul pustiit” de Samantha Harvey. Criteriul va fi calitatea citatelor adăugate. Câştigătorii vor fi anunţaţi la adresa de e-mail indicată şi printr-un comentariu pe această pagină.
corbii.jpg tinutul-pustiit.jpg
SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...

8 thoughts on "Concurs Litera: Se numea Sarah"

  1. Simona Enache spune:

    Iniţiativă de bun augur. Adăugarea de citate dintr-un roman – efort care va fi răsplătit cu un premiu constând în două cărţi – va împinge mulţi tineri să se aplece asupra literaturii. Astfel de concursuri ar trebui organizate frecvent, nu doar pe site-ul Citatepedia – cel mai mare şi bun site de citate, dar şi pe alte site-uri de cultură din România.
    Mă bucur tare mult să văd astfel de iniţiative, chiar eu fiind una dintre persoanele care promovează cultura.
    Felicitări organizatorilor, respectiv Editurii Litera şi administratorului site-ului Citatepedia.

  2. Gheorghe spune:

    Concursul pare a fi interesant!
    Totusi e trist ca pentru a avea vanzari de carte editurile si librariile sunt nevoite sa apeleze la asemenea metode. O fi a cesta inceputul sfarsitului pentru cartea clasica (pe suport de hartie) ?

  3. Lucian Velea spune:

    Concursurile cu premii în cărţi sunt o modalitate de a atrage atenţia asupra unor titluri deosebite dintre miile publicate anual în România.

  4. Moraru Roxana Maria spune:

    „Tatăl îl rugă să vină cu el, să-l însoţească, se ducea doar să-şi ia băiatul şi venea imediat înapoi. Poliţistul îi ordonă să se dea din drum. Tatăl se întoarse la locul lui, adus de spate. Plângea. Fetiţa luă cheia din mâna lui tremurândă şi o puse înapoi în buzunar. Oare cât va supravieţui fratele ei? se întreba. Probabil că încă o aşteaptă. Avea încredere în ea; avea încredere în ea fără reţinere. Nu suporta gândul că frăţiorul ei o aştepta în intuneric. Trebuie să fie înfometat, însetat. Probabil că i se terminase apa. La fel şi bateria de la lanternă. Dar oriunde era mai bine ca aici, îşi zise. Orice era mai bine decât acest iad, duhoarea, căldura, praful, oameni care ţipau, oameni care mureau.”

    Se numea Sarah- Tatiana de Rosnay

  5. Lucian Velea spune:

    Acesta este citatul deja existent ca exemplu. Evident, nu puteţi participa cu un citat existent deja pe site, altfel toată lumea l-ar copia pe acelaşi şi nu s-ar mai putea diferenţia câştigătorii.

    Ideea este să deschideţi cartea şi să redaţi un scurt pasaj care vă place. Nu e greu. ;)

    Pentru cei care sunt noi pe site, formularul se găseşte la
    http://www.citatepedia.ro/trimite_citat.php?a=Tatiana+de+Rosnay

    Dacă aveţi nelămuriri, nu ezitaţi să întrebaţi.

  6. Saileanu Florentina Isabela spune:

    este frumoasa cartea chiar de e un pic trista .

  7. Editura Litera spune:

    Câștigătorii acestui concurs sunt: S (Silvia) și Iuliana Demian. Felicitări!

  8. Cretu Cristina spune:

    Gândeşte-te la lucruri frumoase, gândeşte-te la lucrurile care îţi plac, la toate lucrurile care te fac fericită, la toate acele momente speciale, magice, pe care ţi le aminteşti…

    În acea viaţă tihnită, blândă, care părea atât de îndepărtată, fetiţa ar fi crezut-o pe mama ei. Pe vremuri credea tot ce-i spunea mama ei. Dar în această lume nouă şi aspră, fetiţa simţea că se maturizase. Se simţea mai bătrână decât mama ei. Ştia că celelalte femei spuneau adevărul. Ştia că zvonurile erau adevărate. Nu ştia cum să explice asta mamei ei. Mama ei devenise ca un copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook