27 decembrie 2021

Concert Kiss, Whitesnake și Powerwolf la București

După aproape trei ani de pauză, festivalul Rock The City revine în atenție în 2022 prin ediția cu numărul 11. Pe 16 iulie 2022, Rock The City prezintă două legende a muzicii rock, Kiss și Whitesnake, ambele aflate în turneul lor de audio.Prezența grupului Kiss este o premieră pentru România și este ultima ocazie prin care pot fi văzuți live sub egida End Of The Road, ce încheie o carieră de 49 de ani.

Kiss și-a început activitatea în 1973 la New York, fiind considerat la scurt timp printre cele mai spectaculoase formații rock și, în același timp, trupa care a revoluționat conceptul de evenimente rock live. Kiss este una dintre cele mai bine vândute formații la nivel mondial, cu peste 100 de milioane de albume vândute. Mai mult, Kiss este clasat pe primul loc în rândul trupelor americane cu cele mai multe produse discografice placate cu discul de aur, 30 la număr. Dintre albumele lor, 13 au fost placate cu platină, iar trei dintre ele sunt de categorie multi-platinum. Pe 10 aprilie 2014, grupul Kiss a fost inclus în Rock And Roll Hall Of Fame.

Din punct de vedere live, Kiss a creat senzații încă din anii ’70, fiind grupul care a făcut schimbări majore în conceptul scenic, în cel vizual și chiar dacă costurile erau extrem de ridicate, totul s-a compensat prin încasări de milioane în urma vânzării de tricouri personalizate, de tot felul de accesorii sub marca Kiss. Prin schimbarea deasă a conceptului vizual pe scenă, a stage set-ului și a modului de a oferi publicului mereu ceva nou, Kiss a fost întotdeauna un punct de atracție. Ca să nu mai punem la socoteală măștile și costumațiile exentrice, care au definit conceptul vizual Kiss și care a încântat generații de spectatori.

„End Of The Road World Tour” este ultima ocazie să-i vedeți la lucru pe Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer, pe scurt, Kiss, grup care a scris istorie în muzica rock și care a influențat generații de muzicieni atât din punct de vedere muzical, cât și din punct de vedere vizual. Pe 16 iulie 2022 auzi, în sfârșit, în România o listă lungă de hituri care au încântat generații de rockeri și nu lipsesc „I Was Made For Loving You”, „Detroit Rock City” și „Lick It Up” printre altele.

Alături de Kiss, un alt nume important din istoria muzicii rock își ia la revedere de la publicul român pe 16 iulie 2022 și este vorba despre Whitesnake, care își încheie cariera live după o activitate de 44 de ani, totul sub numele sugestiv „The Farewell Tour”.

Whitesnake a pornit la drum în 1978 după ce David Coverdale își dovedise talentul în faimosul grup Deep Purple. Cu Whitesnake, David Coverdale a scris istorie în zona hard & heavy, vocea sa fiind considerată una dintre cele mai bune în domeniu. Prin cele 13 albume de studio, 9 discuri live și 9 produse video, Whitesnake a demonstrat că nu există nicio diferență între feelingul de studio și scenă, iar compoziții precum „Here I Go Again”, „Still Of The Night” și „Is This Love” au rămas valabile și-n zilele noastre și sunt de auzit pentru ultima oară în România în variantă live în formula David Coverdale (voc), Tommy Aldridge (bat), Reb Beach (chit), Michele Luppi (key), Joel Hoekstra (chit) și noii veniți în grup, Dino Jelusick (key, voc) plus prima prezență feminină în rândul trupei, Tanya O’Callaghan la bass.

Pe lângă show-urile Kiss și Whitesnake, Rock The City propune o întâlnire și cu una dintre cele mai apreciate formații germane ale momentului, Powerwolf, care susține primul său show în România. Și-a început activitatea în 2004 și de la an la an a reușit să câștige noi adepți atât prin produsele sale de bună factură în zona power metal, cât și prin prestațiile live, unde un punct de atracție este solistul vocal Attila Dorn.

În vara lui 2021, Powerwolf ar fi trebuit să pornească în turneu pentru a prezenta publicului noul album de studio, „Call Of The Wild”, dar pandemia a oprit totul așa că în 2022 turneul este reluat, iar la Rock The City 2022 artiștii germani pot să prezinte și publicului român noua sa creație, dar și mai vechile piese de rezistență precum „Armata Strigoi”, „Army Of The Night” sau „Demons Are a Girl’s Best Friend” printre altele.

Rock The City 2022 se ține pe 16 iulie 2022 în parcarea A din complexul Romexpo, evenimentul fiind prezentat de către D&D East Entertainment și Marcel Avram.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook