26 mai 2022

Ciuperci necomestibile

Romfilatelia dedică colecționarilor și pasionaţilor de micologie noua emisiune de mărci poştale intitulată „Ciuperci necomestibile”, ce intră în circulație joi, 26 mai 2022.Emisiunea, formată din patru timbre, este completată de un plic „prima zi” și un set de patru cărți poștale maxime, pentru pasionații de maximafilie.

Pe timbrele emisiunii sunt ilustrate cele mai toxice specii de ciuperci din România.

Paxillus involutus (Batsch) Fr. (burete porcesc), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,90 Lei, este o specie răspândită în păduri de foioase și conifere, pe soluri acide.

Amanita phalloides (Vaill.) Link. (buretele viperei), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 Lei, este o specie răspândită în păduri de foioase, al cărui corp sporifer poate fi observat în perioada iulie-octombrie.

Gyromitra infula (Schaeff.) Quél (mitra episcopului), reprezentată grafic pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, este o specie răspândită în păduri de conifere, pe lemn mort sau sol bogat în substanțe organice.

Amanita muscaria (L.) Lam. (muscăriță, pălăria șarpelui), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 16 Lei, este o specie comună, răspândită în păduri de conifere și foioase.

Pleurocybella porrigens (Pers.) Sing. (aripi de înger), redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, este o specie răspândită în pădurile de conifere, pe lemn mort aflat în diferite stadii de degradare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook