11 octombrie 2022

Romfilatelia – Regii României Mari. Centenarul încoronării

Marți, 11 octombrie 2022, Romfilatelia introduce în circulaţie o nouă emisiune filatelică aniversară intitulată „Regii României Mari. Centenarul Încoronării”, un moment de referinţă în istoria României.

Emisiunea, alcătuită din patru mărci poștale, o coliță dantelată și un plic prima zi, va fi introdusă în circulație la Iași, capitală istorică a României între anii 1916 și 1918, locul în care s-au înregistrat și primele hotărâri și documente istorice de aducere în granițele României Mari a celor dintâi ținuturi românești care au inaugurat Reîntregirea Țării.

Portretele Regelui Ferdinand I şi al Reginei Maria, figuri emblematice ale neamului românesc, sunt ilustrate pe timbrele emisiunii, cu valorile nominale de 2,70 Lei, 3,90 Lei, 10,50 Lei și 16 Lei, alături de coroanele lor, precum şi Catedrala Reîntregii de la Alba Iulia.

  

 

Pe fundalul coliței dantelate, cu valoarea nominală de 32 Lei, este redată Proclamația prezentată de Regele Ferdinand I, cu ocazia ceremonialului Încoronării de la 15 octombrie 1922.

Emisiunea este completată de un album filatelic de colecție, în ediție limitată și de un set de patru cărți poștale maxime, pentru pasionații de maximafilie.

♦ ♦ ♦

Romfilatelia mulțumește Bibliotecii Academiei Române, Patriarhiei Române, Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Muzeului Național de Istorie a României și Arhivelor Naționale ale României, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea este disponibilă în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și online: http://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Biroul Relații Publice: tel.: 021 / 336 93 92 sau pr@romfilatelia.ro

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook