9 aprilie 2019

CineCopilăria cu Elisabeta Bostan

În 2019, Primăria orașului Buhuși, Asociația Culturală ARTIS și Casa de Cultură Buhuși lansează proiectul cultural „CineCopilăria cu Elisabeta Bostan”. La Buhuși, orașul natal al regizoarei Elisabeta Bostan, sunt proiectate filmele copilăriei. Filmul a fost lansat pe 6 aprilie 1972, împlinind 47 de ani. Regizat de Elisabeta Bostan, îi are în în rolurile principale pe Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru și Dem Rădulescu.Premiat cu medalia de bronz pentru Cel mai bun film muzical la Festivalul in­ter­naţional al filmului de la Moscova şi Men­ţi­u­ne specială la Festivalul filmului pentru copii şi tineret de la Gijon, Spania, 1973, filmul a marcat de-a lungul timpului zeci de generații.

Statisticile spun că numărul persoanelor care au primit numele Veronica după 1972 a fost de 17.339; 0,50 % din persoanele care au văzut filmul „Veronica” și-au denumit copiii cu același nume. Producția a adunat, oficial, 3.620.420 de spectatori.

Andrei Giurgia, managerul proiectului „CineCopilăria”, spune:

Ideea de a o sărbători pe Elisabeta Bostan ne-a venit în 2016, când am invitat-o pe doamna filmelor pentru copii la „Serile Filmului Românesc”. Apoi am inaugurat Secțiunea de Filme pentru Copii și așa am ajuns să ne gândim la „rădăcinile” regizoarei. Am ajuns la Buhuși cu Centenarul Filmului Românesc, unde am găsit deschidere din partea primăriei și am hotărât să îi dedicăm un întreg proiect cultural doamnei Elisabeta Bostan. Mai mult decât atât, am hotărât că vom da numele „Elisabeta Bostan” Casei de Cultură din Buhuși. Vom sărbători cu și printre copii, așa cum i-a plăcut mereu regizoarei să-și realizeze filmele.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook