21 septembrie 2009

Chemarea lui Cthulhu

Chemarea lui CthulhuLa Editura Leda a apărut cartea „Chemarea lui Cthulhu„, o lume în care incredibilul devine realitate, o lume în care tenebrele acoperă orizontul, în care macabrul, teroarea şi nebunia invadează cosmosul – lumea stranie a lui H.P. Lovecraft.

Volumul reuneşte douăsprezece texte celebre ale maestrului literaturii fantastice, de la primele poveşti despre coşmaruri şi nebunie („Veneticul”), la cele groteşti („Dulăul”), culminând cu teroarea extraterestră din „Chemarea lui Cthulhu”, îmbinare de suprarealism clasic cu elemente science-fiction.

Stephen King l-a elogiat simplu, dar elocvent, venind din partea unui alt mare maestru al genului: „H.P. Lovecraft este, incontestabil, cel mai mare scriitor al genului horror.”

La rândul său, Joyce Carol Oates a spus: „Lovecraft este autorul american al secolului XX cel mai adesea comparat cu Poe, atât pentru măiestria artei sale, cât şi a temelor predilecte.”

H.P. Lovecraft s-a născut în anul 1890, în Providence, Rhode Island. Deşi în copilărie a scris poezii, treptat s-a reorientat spre povestiri horror, care i-au fost publicate cu regularitate în revista Weird Tales. Opera sa — trei mini-romane şi aproximativ şaizeci de povestiri — a avut o mare influenţă asupra genului horror, Lovecraft fiind considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului al XX-lea al acestui gen, fiind adesea comparat cu Edgar Allan Poe. A murit în anul 1937, în Providence, la doar 46 de ani.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook