14 aprilie 2009

Certitudine

CertitudineLa Humanitas Fiction, în colecţia Raftul Denisei, a apărut romanul „Certitudine” de Madeleine Thien, traducere din engleză de Carmen Ciora şi Domnica Drumea.

O saga multigeneraţională ce se întinde pe o perioadă de mai bine de şaizeci de ani şi o incredibilă poveste de iubire ce pendulează între Asia, America de Nord şi Europa, între trecut şi prezent, romanul surprinde un tablou de familie complex şi nuanţat.

Gail, alter-ego-ul scriitoarei, este o jurnalistă canadiană de origine asiatică hotărâtă să-şi afle rădăcinile şi să descopere un secret de familie rămas nemărturisit. Căutarea ei o poartă înapoi în timp, în anii ’40 şi aduce la lumină povestea de dragoste dintre Matthew, tatăl său, şi Ani, alături de care acesta şi-a petrecut adolescenţa în Malaysia natală devastată de japonezi în cel de-al Doilea Război Mondial. Pe măsură ce această anchetă se apropie de final, istoria iubirii dintre Ani şi Matthew o va pune pe Gail faţă în faţă cu adevărurile nerostite ale propriei vieţi, iar certitudinea asupra trecutului îi va face suportabile incertitudinile din prezent.

Madeleine Thien s-a născut în 1974 în Vancouver din părinţi de origine sino-malaeză. Începe să scrie încă din adolescenţă şi debutează în literatură în 2001 cu volumul de povestiri „Simple Recipes”, care se bucură de critici elogioase din partea unor importanţi oameni de litere, precum scriitoarea Alice Munro, se număra printre cărţile finaliste la mai multe premii importante. În 2002 Madeleine Thien publică volumul de povestiri pentru copii „The Chinese Violin”, iar în 2006, romanul „Certitudine” („Certainty”), care îi aduce recunoaşterea internaţională.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook