17 decembrie 2008

Cel mai bun roman al tuturor timpurilor

Cel mai bun roman al tuturor timpurilorJoi, 18 decembrie, de la ora 18:00, Editura Polirom organizează lansarea celui mai recent volum al lui Daniel Bănulescu: „Cel mai bun roman al tuturor timpurilor„. Evenimentul are loc la USR Bucureşti, în Sala Oglinzilor. Prezintă, alături de autor, Paul Cernat şi Daniel Cristea-Enache.

„Cel mai bun roman al tuturor timpurilor este Biblia”, afirmă la un moment dat un personaj din roman. De ce şi-a intitulat astfel Daniel Bănulescu romanul, care face parte din clanul de romane „Am văzut, lucrând, degetul lui Dumnezeu?”. El este Cartea Cărţilor Epocii de Aur şi, împreună cu „Te pup în fund, Conducător iubit!” şi „Cei şapte regi ai oraşului Bucureşti”, a reuşit să pătrundă în toate subteranele dictaturii comuniste şi să demonteze toate componentele mecanismelor malefice ale opresiunii. Este o carte care va face lumină şi va rescrie istoria.

Dan C. Mihăilescu spune: „Daniel Bănulescu inaugurează familia Crailor de Centru Civic, ca să spunem aşa. Proza lui deţine o teribilă capacitate de a transforma în bâlci drăcesc, comedie fantastă şi elan de paşol na turbinca toate beznele fizice şi morale prin care am trecut.”

Daniel Bănulescu s-a născut pe 31 august 1960, la Bucureşti, din părinţii Ion şi Constanţa Bănulescu. Vede lumina tiparului în 1993, prin apariţia primei cărţi de poezie. Ca inginer şi ziarist, a trecut prin vreo treizeci de locuri de muncă. Toate profesiile făcute cu inimă nu sunt decât stagii de pregătire pentru a putea deveni scriitor. După cum spune, deşi cunoaşte mii de colegi mai talentaţi decât el, întrezăreşte pentru literatura universală actuală doar trei mari şanse: poetul Daniel Bănulescu, romancierul Daniel Bănulescu şi dramaturgul Daniel Bănulescu.

Pnă în prezent, a mai publicat în România volumele de poezie: „Te voi iubi pân’ la sfârşitul patului”, „Balada lui Daniel Bănulescu”, „Daniel al rugăciunii”; romane: „Te pup în fund, Conducător iubit!”, „Cei şapte regi ai oraşului Bucureşti”; teatru: „Cine a câştigat Războiul Mondial al Religiilor?” A fost tradus în germană, engleză, italiană, sârbă, olandeză. A fost prezent la mai multe festivaluri internaţionale de poezie şi de teatru. Premii obţinute: Premiul European de Poezie al oraşului Munster, împreună cu scriitorul şi traducătorul Ernest Wichner; Premiul pentru Proză „Ion Creangă” al Academiei Române; Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România şi al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook