9 martie 2009

Când un bărbat iubeşte o femeie

„Când un bărbat iubeşte o femeie” („When a Man Loves a Woman”), memorabila poveste de dragoste cu Meg Ryan şi Andy Garcia în rolurile principale, a apărut pe DVD. Filmul prezintă drama unei familii dezbinate de alcool, în care un bărbat iremediabil îndrăgostit de cele „600 de zâmbete diferite” ale soţiei lui încearcă s-o elibereze de viciul care le-a distrus relaţia.


Alice (interpretată de Meg Ryan) şi Michael (interpretat de Andy Garcia) par însăşi personificarea fericirii: se iubesc ca în prima zi, au două fetiţe superbe şi o viaţă lipsită de griji materiale. Ce şi-ar mai putea dori? Până când un accident scoate la iveală că Alice este dependentă de alcool şi o determină să se interneze într-o clinică de dezintoxicare. Tratamentul le dă speranţa că totul va reveni la normal, însă Alice revine mai schimbată decât plecase.

Dependenţa ei îi secătuieşte pe amândoi de energie, îi înstrăinează, îi înverşunează pe unul împotriva celuilalt. Sufocată de durere şi confuzie, relaţia lor devine de nerecunoscut. Michael se simte pierdut în golul care s-a creat între ei şi aproape că nu-şi mai recunoaşte soţia, nu mai ştie cum să se apropie de ea, cum s-o ajute. Vrea s-o sprijine în lupta cu dependenţa, însă îi este tot mai greu s-o înţeleagă. Totodată, Alice refuză sprijinul, vrea doar ca soţul ei s-o accepte… cu tot cu viciu. Amândoi se simt frustraţi şi neînţeleşi, iar de aici până la izbucnirile de furie mai este doar un pas. Vor reuşi să-şi salveze căsnicia şi să redescopere iubirea care îi lega odată?

Dincolo de povestea de dragoste atipică, filmul impresionează prin fidelitatea cu care „radiografiază” influenţa alcoolismului asupra vieţii de familie şi redă amalgamul de sentimente şi gânduri contradictorii ale dependenţilor şi ale „victimelor” colaterale. O lecţie de viaţă cu adevăruri dureroase şi dureri adevărate, cu întrebări incomode şi răspunsuri dificile, în care Meg Ryan şi Andy Garcia oferă, incontestabil, dovada excelenţei în interpretare.

„Când un bărbat iubeşte o femeie” este un film de colecţie, produs de Touchstone Pictures şi denumit de ABC Radio „o sărbătoare de neuitat a spiritului uman”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Când un bărbat iubeşte o femeie"

  1. Elena Toma spune:

    cred ca nu v-am mai salutat demult, d-le Lucian. transmit întregii familii, multă sănătate şi o primăvară aşa cum bărbatul îndrăgostit de ce 600 de zâmbete ale femeii iubite şi-ar fi dorit. cu stimă. Elena Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook