12 ianuarie 2011

Cabalistul

CabalistulRomanul „Cabalistul” („De kabbalist”), apărut de curând la Humanitas Fiction, este volumul de debut al scriitorului belgian Geert Kimpen, o emoţionantă poveste despre ucenicie şi autodepăşire. Publicată în 2006, cartea a devenit în scurt timp bestseller internaţional, fiind tradusă în peste cincisprezece limbi.

Bazându-se pe biografia reală a unui înţelept evreu din veacul al XVI- lea, autor al mai multor comentarii valoroase despre Tora, Zohar şi Psalmi, romanul „Cabalistul” este rezultatul unei călătorii a autorului în Israel, Egipt, America, Anglia şi Franţa, în incercarea de a descifra existenţa enigmatică a rabinului Hayim Vital (1543-1620).

La moartea maestrului său, Cordovero, tânărului Hayim Vital, cel mai ambiţios dintre discipoli, îi revine o misiune stranie: aceea de a deveni scribul lui Iţac Luria, un străin misterios sosit din Egipt în micul Ţefat din nordul Galileii, loc în care trăiesc şi studiază interpreţi renumiţi ai Cabalei. Primele lecţii primite de la noul său mentor îl entuziasmează, căci tânărul visează să reunească într-o singură carte accesibilă toată învăţătura din Cabala. Pe parcursul iniţierii sale, Hayim are de ales între iubirea pătimaşă pentru Francesa, senzuala fiică a lui Iţac Luria, şi calea austeră a înţelepciunii.

Gazet Van Antwerpen descrie romanul ca fiind „o carte care tratează un subiect complex într-o manieră plină de strălucire şi inteligenţă.“

Iar publicaţia De Standaard scrie: „Romanul Cabalistul reuşeşte o îmbinare deosebit de ingenioasă între Codul lui Da Vinci, Alchimistul şi Indiana Jones.“

Geert Kimpen s-a născut în 1965, în Belgia. A urmat cursurile de regie ale Universităţii de Arte din Amsterdam. Din 1990 trăieşte în Olanda, unde desfăşoară o activitate prolifică şi foarte variată ca autor de piese de teatru şi cabaret, fiind şi scenarist pentru televiziune. Pasionat de ezoterism şi Cabala, Geert Kimpen a semnat articole pentru o revistă de profil. A colaborat cu Eric Woolfson la scrierea unui scenariu pentru musical-ul „Gaudi”. Este autorul unei piese, „De verliefde componist” („Compozitorul îndrăgostit”), dedicate lui Hector Berlioz. „Cabalistul” („De kabbalist”, 2006), primul său roman, a devenit un bestseller internaţional, fiind tradus în peste cincisprezece limbi, şi i-a adus comparaţia cu Paulo Coelho şi Dan Brown. Ca urmare a acestui succes, Geert Kimpen a mai scris un ghid despre cum poate Cabala influenţa pozitiv viaţa oamenilor, „Stap voor stap van wens naar werkelijkheid” (2009). Al doilea său roman, „De geheime Newton” (2008), a fost de asemenea un bestseller.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook