19 octombrie 2012

BookShout! – platforma care întăreşte legătura dintre editori şi cititori

Platforma socială electronică BookShout! a anunţat pe data de 9 octombrie 2012, la Târgul de Carte de la Frankfurt, o nouă tehnologie revoluţionară care, pentru prima dată, permite utilizatorilor să importe şi să descarce, fără costuri suplimentare, toate cărţile digitale din orice sursă – începând cu Amazon Kindle și Barnes&Noble Nook – în sistemul special creat.

Până acum, pasionaţii de lectură nu puteau citi cărţi în format electronic decât pe platforma de vânzare din care au fost achiziționate, ceea ce reprezenta un inconvenient major pentru cititori în contrast cu o carte fizică, care poate fi citită oriunde, în orice moment. Fondatorul și CEO al BookShout!, Jason Illian, a dezvoltat o tehnologie proprie care permite cititorilor să-şi creeze o colecţie de cărţi de toate genurile și care are noi instrumente ce uşurează accesibilitatea și partajarea.

„În esenţă, depăşim nişte bariere stabilite de comercianţii de cărţi electronice și nu le mai permitem să creeze domenii virtuale neprietenoase consumatorului”, a spus Illian. „Noi oferim consumatorilor libertatea de a accesa cărţile dorite, când și unde doresc, lucru ce reprezintă de fapt editarea digitală.”

Platforma electronică BookShout! a debutat la începutul acestui an pe iPhone-uri și iPad-uri și este acum disponibilă şi pe iOS, Android și Web, devenind una dintre puținele platforme omniprezente. Integrarea unui câmp de lectură virtual cu capabilități de social networking permite utilizatorilor să creeze grupuri de lectură personale; autorii pot interacționa cu cititorii lor și pot crea precedente puternice; de asemenea, și editorii pot aduce inovaţii modelelor de marketing și de vânzări. Cu cinci din cei șase cei mai mari editori consacraţi şi sute de mii de cărţi, BookShout! a reuşit să se facă remarcat prin faptul că pe platforma sa este posibilă achiziţia şi citirea de numeroase cărţi electronice, în funcţie de preferinţele utilizatorilor.

“Într-adevăr, lansarea BookShout! este un important eveniment pentru cititori și editori, deoarece platforma este inovativă, în sensul că susține întreaga arie publicistică. Este un lucru interesant să vedem BookShout! și editorii cooperând într-un mod benefic pentru toți cititorii”, a declarant Michael Hyatt, CEO al Thomas Nelson, importanta editură din domeniul religios creştin.

Cu acest nou proiect, BookShout! militează pentru protejarea drepturile consumatorilor. „Noi credem că cititorii care au achiziționat cărți ar trebui să aibă dreptul atât de a accesa conținutul pentru care au plătit, cât şi dreptul de a alege modalitatea sau hardware-ul prin care preferă să acceseze acest conținut şi de a deține și de a interacționa cu alţi cititori referitor la conținutul respectiv”, a precizat Illian.

În plus față de beneficiile sale pentru cititori, tehnologia de pionierat BookShout! permite editorilor să aibă o comunicare mai directă cu cei care le cumpără cărţile, dar și să primească informaţii despre preferințele cititorilor, ajutându-i să fie mai receptivi faţă de aceştia.

În ultimele săptămâni, observatorii tehnologiei din această industrie și publicaţiile comerciale, cum ar fi Paul Carr de la Pando Daily (publicaţia web care se focusează în principiu pe Silicon Valley din nordul Californiei şi pe companiile de start-up) au fost de părere că lectura socială – capacitatea de a distribui prietenilor diferite paragrafe din cărţi sau de a forma grupuri virtuale de lectură – constituie viitorul în acest domeniu. Paul Carr precizează că „industria publicistică în întregul ei s-a dovedit totuşi mult mai imună la consecințele economice ‘perturbatoare’. De fapt, publicarea de cărți ar putea rămâne singurul segment în care elementele neprielnice să aibă potențialul de a face pe toată lumea mai bogată.”

Illian este de acord cu această direcție și acest potențial și consideră că această turnură va crea un concept ‘nou, devenit normal’: „Gutenberg a revoluționat acele vremuri, făcând printarea accesibilă maselor de oameni. BookShout! şi partenerii săi vor realiza o schimbare similară în industria cărţilor electronice, permițând consumatorilor să experimenteze și să acceseze cărțile în moduri noi, în timp ce autorii și editorii acestora le vor fi date mai multe perspective de date și de control.”

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.bookshout.com.

Articol de Sabina Cârnu, masterand MTTLC

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook