14 iunie 2012

Bloomsday în Bucureşti

E.S. domnul Oliver Grogan, Ambasadorul Irlandei în România, anunţă prima ediţie a festivalului Bloomsday în Bucureşti, care va avea loc sâmbătă, 16 iunie 2012, de la ora 17:00, în Piaţa Valter Mărăcineanu (în faţa localului The James Joyce Pub & Restaurant). Acest eveniment cultural deosebit este dedicat operei literare „Ulise” a scriitorului irlandez James Joyce.

Bloomsday se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an pe data de 16 iunie. Sărbătoarea preia numele personajului principal din romanul „Ulise” de James Joyce, Leopold Bloom. Romanul urmăreşte viaţa şi gândurile lui Leopold Bloom, precum şi a altor personaje pe parcursul zilei de 16 iunie 1904.

Anul acesta, Bucureştiul se va alătura, pentru prima dată, celor peste 40 de oraşe din lume care sărbătoresc Bloomsday. Evenimentul cultural va cuprinde lecturi din „Ulise„, precum şi piese muzicale asociate cu opera lui James Joyce.

Ambasada anunţă că actorul Ion Caramitru, în calitate de invitat de onoare, va lectura pasaje din romanul „Ulise„. În cadrul evenimentului îşi vor da concursul şi actorii Ilinca Goia şi Dorin Andone de la Teatrul Naţional Bucureşti „I.L. Caragiale”, precum şi muzicieni de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Evenimentul va fi deschis de domnul Ambasador Oliver Grogan, care este de părere că „cititorii români sunt familiarizaţi cu opera lui James Joyce, iar noi încurajăm publicul larg să se alăture acestei manifestări culturale pentru a afla şi mai multe depre acest scriitor irlandez renumit.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook