13 iunie 2014

Bloomsday în Bucureşti 2014

Ambasada Irlandei în România organizează cea de-a treia ediţie a festivalului „Bloomsday în Bucureşti” – luni, 16 iunie 2014, de la ora 19:00, la Berăria Gambrinus din București (Bd. Regina Elisabeta nr. 38, sector 5). Evenimentul este dedicat operei literare „Ulise” a scriitorului irlandez James Joyce. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Bloomsday se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an pe data de 16 iunie. Aceasta este ziua în care se desfăşoară acţiunea din romanul „Ulise” de James Joyce. Sărbătoarea preia numele personajului principal din „Ulise”, Leopold Bloom. Romanul urmăreşte viaţa şi gândurile lui Leopold Bloom precum şi a altor personaje pe parcursul zilei de 16 iunie 1904.

Anul acesta, Bucureştiul se alătură, pentru a treia oară, celor peste 40 de oraşe din lume care sărbătoresc Bloomsday. Originalitatea acestei editii este oferită de caracterul autohton adus de pasaje din „Momente şi Schiţe” de I.L. Caragiale, împletite cu lecturi din romanul „Ulise”, susţinute în spaţiul berăriei fondate de Caragiale în anul 1901, Berărie Gambrinus.

La festival vor fi prezenți și actori ai Teatrului Naţional Bucureşti: Ilinca Goia, Rodica Ionescu, Dorin Andone şi Gavril Pătru.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook