31 decembrie 2014

Bilanţul anului 2014

A mai trecut un an, prilej de a arunca o privire în urmă pentru a face un rezumat. Mai ales că 2014 a fost unul cu succese remarcabile pentru Citatepedia.

Audienţa la www.citatepedia.ro a crescut cu circa 10%. Chiar dacă nu este o creştere la fel de mare procentual ca în anii precedenţi, trebuie să ţinem cont că aceasta înseamnă aproape 50.000 de oameni în plus care au vizitat site-ul în fiecare lună. Cel mai remarcabil, această creştere a condus la depăşirea, pentru prima dată, a plafonului de 500.000 de utilizatori într-o singură lună! Şi nu doar atât: pe 14 ianuarie 2014, în ajunul naşterii lui Mihai Eminescu, s-au depăşit, tot pentru prima dată, 30.000 de vizitatori într-o singură zi! Aceste recorduri, greu de imaginat de oricine doreşte să realizeze un proiect cultural online în România, confirmă poziţia de lider pe care o are Citatepedia în domeniu.

Au fost adăugate 33.000 de citate – poate părea doar un număr, dar dacă vă gândiţi ce înseamnă concret, e năucitor. Reprezintă o creştere de circa 33% faţă de ritmul obişnuit al anilor anteriori. Această performanţă nu ar fi fost posibilă fără contribuţia a sute de participanţi, în special Micheleflowerbomb (care a continuat să contribuie şi la Audioteca Citatepedia), Cornelia Georgescu şi Cătălin Popescu. Numărul voturilor acordate este de 60.000, mai mult decât în ceilalţi ani, crescând şi mai mult relevanţa.

În toate limbile, Citatepedia a ajuns la aproape 550.000 de citate în 38 de limbi (cu 80% mai mult decât în anul anterior), ceea ce constituie una dintre cele mai mari baze de date de acest gen din lume (dacă nu chiar cea mai mare). Dan Costinaş este cel care animă în primul rând partea internaţională a proiectului, care a continuat să evolueze, căpătând chiar şi o limbă în plus: esperanto.

Ce urmează în 2015? Multe lucruri frumoase. Să ne gândim doar că în curând se vor depăşi 200.000 de citate în limba română. Să nu mai vorbim de câteva surprize, care sunt în pregătire!

Mult bine tuturor! La mulţi ani!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

One thought on "Bilanţul anului 2014"

  1. Dan Costinaş spune:

    Mulţumim pentru nominalizare.
    La mulţi ani!

    :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook