2 ianuarie 2013

Bilanţul anului 2012

Anul 2012 a fost unul special pentru Citatepedia. Deşi audienţa a crescut cu „doar” 20-25% (mai puţin decât în anii precedenţi), această creştere a fost suficientă pentru ca site-ul să devină lider în domeniul cultural-literar. Cea mai bună lună a fost noiembrie, cu peste 385.000 de vizitatori diferiţi. Principalele motoare de creştere sunt secţiunile Subiecte şi Poezii, cea din urmă având foarte mare succes în ultima vreme. Trendul este în continuare crescător şi rămâne de văzut cât de sus poate ajunge un site de acest gen.

Numărul citatelor în română a crescut cu peste 22.000. Per total, Citatepedia are peste 272.000 de citate în 36 de limbi. Principalii participanţi sunt Michelle Popescu aka Micheleflowerbomb (nou venită printre editori), Simona Enache (cea mai consecventă colaboratoare de-a lungul anilor) şi Gheorghe Culicovschi (din păcate, anumite probleme specifice vârstei înaintate îl împiedică să continue, dar contribuţia sa rămâne cea mai mare de până acum). De remarcat este şi participarea lui Dan Costinaş, în special la chestiuni mai dificile.

Numărul voturilor este în continuă creştere, în 2012 fiind acordate 65.000. Există deja texte cu peste 100 de voturi, deci suficient de relevant. Cum numărul voturilor creşte de 3 ori mai rapid decât numărul citatelor adăugate, situaţia se îmbunătăţeşte în permanenţă. Pe de altă parte, mai sunt 54.000 de citate fără niciun vot (majoritatea de pe vremea când facilitatea de votare nu exista), să sperăm că în timp şi numărul acestora se va reduce.

Şi numărul comentariilor este într-o mare creştere, în 2012 fiind aproape 10.000 aprobate, aproape dublu faţă de anii precedenţi. Chiar dacă mai apar discuţii tensionate, mecanismele de moderare au fost mult îmbunătăţite. Sperăm ca noul an să aducă un mai mare număr de comentatori, care să conducă la o mai mare varietate a punctelor de vedere.

În noul an, dezvoltarea va continua. Sunt în plan mai multe facilităţi noi, care să organizeze şi mai bine colosul de informaţie, dar şi să crească interactivitatea. Dar toate la timpul lor. La mulţi ani tuturor!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook