24 noiembrie 2016

Bibliotecarii – sezonul 3

În cel de al treilea sezon al serialului „Bibliotecarii” („The Librarians”), aceştia se văd forțați să facă față unui inamic mai periculos decât toți dușmanii cu care s-au confruntat până acum: Apep, Zeul Egiptean al Haosului. După ce iese la iveală dintr-un sarcofag din Egipt, Apep – care ia forma fiecărui trup uman pe care îl posedă – este hotărât să deschidă un portal spre o dimensiune alternativă, pentru a elibera Răul pur în lume, așa cum vedem în premiera sezonului 3 al serialului, duminică, 27 noiembrie 2016, la ora 19:00, numai la Diva.După ce i-au învins pe Dulaque în primul sezon şi pe Prospero în sezonul 2, vor fi, oare, Bibliotecarii capabili să facă același lucru și în sezonul al treilea? Pe lângă lupta lor permanentă cu forțele răului, pentru controlul asupra artefactelor cu puteri magice, în noul sezon Bibliotecarii trebuie să se confrunte și cu D.O.S.A. – Departamentul de Anomalii Statistice -, o agenţie secretă comandată de Generalul Cynthia Rockwell (interpretată de Vanessa Williams), care îi consideră pe Bibliotecari adevăraţi terorişti supranaturali.

Prin urmare, Bibliotecarii trebuie să-şi asume şi rolul vânătorului, şi pe cel al vânatului, în timp ce Flynn (Noah Wyle), Baird (Rebecca Romijn), Stone (Christian Kane), Cassandra (Lindy Booth) și Ezekiel (John Harlan Kim) își reiau rolurile de protectori ai comorilor mistice, cu ajutorul singuraticului administrator al Anexei Bibliotecii, Jenkins (John Laroquette). Împreună luptă, misiune după misiune, pentru a salva lumea şi pornesc în aventuri pe tot globul, de la casa nordică a giganţilor de gheaţă, la Triunghiul Bermudelor şi la magicul tărâm Shangri-La.

De-a lungul acestor aventuri, legăturile dintre Bibliotecari devin mai puternice şi grupul învaţă lucruri noi: Baird şi Flynn află ce înseamnă încrederea adevărată; Jenkins i se confesează Cassandrei, care învaţă în continuare să-şi administreze emoţiile şi „darul” magic; Stone învaţă să-şi folosească în acelaşi timp inteligenţa şi puterea; Ezekiel începe să aibă grijă şi de altcineva, nu doar de el însuşi, chiar dacă e vorba doar despre oul Monstrului din Loch Ness.

Când Apep face o ultimă încercare de a deschide un portal şi D.O.S.A. îl ajută fără să vrea, Bibliotecarii sunt pregătiţi. Cel puţin până când Flynn dezvăluie un secret care va da peste cap universul Bibliotecii, dacă Baird, Stone, Cassandra, Ezekiel şi Jenkins nu pun laolaltă tot ce au învăţat, pentru un act eroic care îl va salva şi pe Flynn, şi întregul univers.

Biblioteca este o organizaţie secretă care de secole bune colecţionează artefacte magice şi obiecte prea puternice pentru a se afla în mâinile muritorilor de rând, învinge monştrii care ne atacă şi rezolvă mistere complexe antice şi de demult. În tot acest timp, Biblioteca a avut un Bibliotecar – un savant care a descâlcit toate aceste puzzle-uri – şi un Gardian care îl ţine în viaţă pe cel dintâi. Acest duo este înlocuit de fiecare dată când vechea echipă moare şi păzeşte lumea noastră, în care magia este considerată o poveste de adormit copiii.

Descrierile personajelor

Noah Wyle (Flynn Carsen)

Inteligent şi plin de energie, Flynn Carsen s-a născut să fie Bibliotecar. Are peste 20 de diplome în CV şi îşi foloseşte cunoştinţele vaste pentru a cerceta întâmplările magice de pe întregul glob, pentru a întregi colecţia de artefacte mitologice a Bibliotecii şi pentru a salva lumea de ameninţările supranaturale. Când vine vorba despre relaţiile interpersonale însă, Flynn e fermecător, dar puţin nepriceput. E cam singuratic şi acceptă greu ajutorul noilor recruţilor ai Bibliotecii – mai ales cel al frumosului său Gardian, Eve Baird.

Noah Wyle este nominalizat la Emmy şi Globul de Aur şi este celebru graţie rolului premiat din cele 12 sezoane ale serialului dramatic marca NBC „Spitalul de urgenţă”: Dr. John Carter. Acum, Wyle este producător executiv şi actor principal în serialul „Bibliotecarii”, ajuns la sezonul 3. Recent, Wyle a fost protagonist şi producător al aclamatului serial SF „Falling Skies”, care s-a terminat în 2015.

Wyle mai are în palmares apreciatul rol al lui Steve Jobs în pelicula nominalizată la Emmy, „Piraţii din Silicon Valley”. A jucat, în drama lui Oliver Stone din 2008, „W”., rolul Secretarului de Comerţ american Don Evans. A apărut în drama lui Rod Lurie, „Adevărul și numai adevărul”, alături de Angela Bassett şi Kate Beckinsale. În 2009, a jucat în „O poveste americană”, de William Olsson, alături de Gretchen Mol. Wyle l-a jucat pe Flynn Carsen în trilogia de filme „Bibliotecarul” („Bibliotecarul: Comoara din spatele cărților” – 2004, „Bibliotecarul 2: Întoarcerea la minele Solomon” – 2006 şi „Bibliotecarul 3: Dracula și pocalul blestemat” – 2008). Şi a jucat în „În familie”, pe care l-a şi produs. Wyle a mai apărut în producţiile „Dragoste otrăvitoare”, „Destul!”, „Donnie Darko”, „Swingul şi băieţii” şi „Oameni de onoare”. În 2005, a jucat în pelicula „În inima Californiei”, iar în 2010 a fost protagonist în „Regina celor mulţi”.

Pe lângă cariera de film şi TV, Wyle este pasionat de teatru şi este producător creativ al premiatei Blank Theatre Company. A jucat alături de aceasta pe scenă în 1995, în piesa „The 24th Day”, alături de Peter Berg, şi în 2006, în piesa „Lobster Alice”, în care era artistul suprarealist Salvador Dali.

Wyle este implicat în numeroase alte proiecte, este purtător de cuvânt naţional pentru „Cover the Uninsured Week” (iniţiativă fără precedent, menită să apere drepturile celor 44 de milioane de americani care nu au asigurări de sănătate). În 2012, Wyle a sprijinii grupul pentru persoane cu dizabilităţi ADAPT, activişti care luptă cu tăierile de costuri din cadrul Medicaid. Mai colaborează în scop caritabil cu „Doctors of the World”, „Human Rights Watch” şi „Best Friends Animal Sanctuary”.

Rebecca Romijn (Eve Baird)

Până a fost recrutată de Bibliotecă, Baird era liderul unei echipe de contra-terorism a NATO. Soldat dur şi extrem de priceput la rezolvarea problemelor tactice, acum Eve îşi foloseşte priceperea în postura de Gardian al Bibliotecii şi e însărcinată cu protejarea lui Flynn şi a noilor lui recruţi în toate aventurile lor. Lumea magiei e una nouă pentru Baird, care este adesea enervată şi uimită de misterele descoperite de echipă. Dar este şi cucerită de priceperea lui Flynn şi se chinuie să păstreze relaţia lor la un nivel strict profesional.

Rebecca Romijn îşi menţine statutul la Hollywood jucând în filme şi proiecte de televiziune importante. Momentan, Romijn filmează al treilea sezon din emisiunea-concurs despre body painting marca GSN Skin Wars – a cărei gazdă şi producător executiv este şi care îşi propune să descopere cei mai talentaţi şi mai versatili body painteri din SUA.

Romijn a jucat în seria de blockbustere „X-Men”, „X-Men 2” şi „X-Men: Ultima înfruntare”, în rolul lui Mystique, alături de Hugh Jackman şi Halle Berry. În 2011, şi-a reluat rolul, într-un cameo, în „X-Men: Cei dintâi”. Dar criticii o apreciază pentru alt rol, cel în filmul lui Brian De Palma, „Femeia fatală”, în care a fost colegă cu Antonio Banderas. A mai jucat în: „Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant”, „Phantom Halo”, „Tyler Perry’s Good Deeds”, „The Punisher”, „Godsend”, „Rollerball”, „Simone, Lies and Alibis”, „Man About Town” şi „Lake City”.

A trecut din lumea modellingului în cea a televiziunii cu roluri memorabile în seriale ca „Prietenii tăi” şi „Just Shoot Me”, dar şi în rol de gazdă a emisiunii MTV House of Style. Pe micul ecran, Romijn a jucat în două sezoane din serialul ABC nominalizat la Emmy, „Betty cea urâtă”. Romijn a mai jucat cu Jon Tenney în serialul TNT „King and Maxwell”, în serialul de comedie marca Adult Swim „NTSF:SD:SUV” (alături de Paul Scheer, Martin Starr şi Rob Riggle) şi serialul WB „Pepper Dennis” (unde a avut rolul principal).

Christian Kane (Jacob Stone)

Născut şi crescut în Oklahoma, Jacob Stone şi-a petrecut întreaga viaţă încercând să devină ca unul dintre cowboy-ii alături de care lucrează pe platformele petroliere. Dar Stone e un geniu care ştie tot despre artă, arhitectură şi istorie, aşa că nu se prea poate integra. Amestecul perfect de creier şi muşchi, Stone se pricepe la fel de bine şi la analizarea unui Bernini, şi la a se lua la bătaie într-un bar.

Dacă „90% din viaţă se rezumă la a te implica”, atunci Christian Kane e dovada vie a acestui dicton. Talentatul actor a transformat vorba lui Woody Allen într-un motto persoal şi cariera lui multifaţetată dovedeşte clar că e decis să-şi croiască propriul drum pentru a ajunge în vârf. Astăzi, Kane este celebru atât pe ecrane, cât şi pe scena muzicală.

Kane a trăit în ultimii şase ani în Portland (Oregon) şi joacă în serialul TNT „Bibliotecarii”, o producţie Dean Devlin şi Electric Entertainment, al cărei sezon trei se lansează în toamna asta şi care a avut anul trecut cel mai vizionat episod-pilot de pe posturile de cablu din State. Serialul s-a plasat pe locul doi ca audienţe în 2014, pe posturile de cablu.

Anterior era cunoscut pentru rolul lui Lindsey McDonald în serialul lui Joss Whedon, „Angel”, iar CV-ul lui mai include un rol principal în serialul produs de Jerry Bruckheimer pentru CBS „Close to Home” şi rolul lui High Wolf din miniseria lui Stephen Spielberg „Into the West”. Kane şi-a lăsat amprenta şi pe marele ecran în filmele „Vis împlinit”, „Tineri însurăței” (în care a fost coleg cu Ashton Kutcher şi Brittany Murphy), „O viaţă aproape perfectă” (în care a fost logodnicul frumoasei Angelina Jolie), „Ultima aventură” (în care a avut onoarea să fie coleg cu Robert Duvall), „Pasiuni trecătoare”, „Hide” şi „Taxi” – pentru a numi doar câteva titluri.

Lindy Booth (Cassandra Cillian)

Cassandra a fost mereu inteligentă, dotată cu memorie fotografică şi extrem de pricepută la calcule, ajutată fiind de sinestezie – abilitatea de a-ţi lega toate cele cinci simţuri la memorie. Cassandra vede numerele drept culori, calculele drept note muzicale, iar matematica îi miroase a mic-dejun… Dar de când tumoarea ei cerebrală (pe care o porecleşte cu drag „strugurele ei cerebral”) a făcut metastaze, darul i-a devenit blestem, copleşind-o cu halucinaţii. Acum Cassandra se chinuie să-şi folosească darurile pentru a combina ştiinţa şi magia înainte să i se termine timpul…

Lindy Booth este exemplul perfect de poveste de succes la Hollywood, construindu-şi reputaţia de actriţă capabilă şi versatilă graţie faptului că a ales roluri care au interesat-o cu adevărat. Booth se simte la ea acasă pe micul ecran şi momentan joacă în serialul TNT „Bibliotecarii”, alături de Noah Wylie şi Rebecca Romijn, al cărui sezon trei are premiera în această toamnă. A mai jucat recent în filmul de acţiune inspirat de seria de benzi desenate omonimă, „Kick Ass 2”, în care a fost colegă cu Chloe Grace Moretz, Jim Carrey şi Aaron Taylor-Johnson.

Booth e cunoscută pentru rolul lui Riley Grant din serialul Disney Channel „The Famous Jett Jackson”, cel al Agentului Hawk din „Silverstone” şi cel al Claudiei din aventurosul serial „Vânătoarea de comori”. În 2009, Booth a apărut în rolul lui A.J Butterfield în serialul NBC „The Philanthropist”. Pe micul ecran, a mai apărut în NCIS, „Cu sânge rece”, „CSI: New York – Criminaliştii”, „Mesaje de dincolo” şi „Zona crepusculară”, „Warehouse 13”, „October Road”, „Starhunter”, „Mutant X” şi „The 4400”. Booth a jucat în filmul horror din 2005 „Cry Wolf”, în remake-ul din 2004 al „Dawn of the Dead „şi în thriller-ul „Wrong Turn” (2003, cu Eliza Dushku).

John Kim (Ezekiel Jones)

John Kim e născut şi crescut în Melbourne (Victoria). În copilărie s-a concentrat pe sport: baschet, tenis şi fotbal australian. Abia în adolescenţă a devenit interesat de actorie.

Prima lui audiţie a fost pentru miniseria de război marca Tom Hanks şi Steven Spielberg, „Pacific”, care se filma la o oră distanţă de oraşul lui natal. La scurtă vreme după ce a terminat lucrul la „Pacific”, John a semnat cu o agenţie de talente importantă, după un interviu telefonic, şi – după doar o săptămână – a primit rolul lui Dale McGregor în cel mai longeviv serial australian, „Neighbours”, produs de FremantleMedia.

John apare momentan în rolul lui Dean Devlin în serialul TNT „Bibliotecarii”, continuarea trilogiei cinematografice de succes cu Noah Wyle în rolul principal.

Clar cel mai corupt dintre noii recruţi ai Bibliotecii, Ezekiel Jones este un hoţ de înaltă clasă care are grijă de o singură persoană pe lumea asta… Ezekiel Jones. Dă o mână binevenită de ajutor când Bibliotecarii trebuie să ajungă într-un loc bine păzit sau trebuie să scape dintr-o situaţie problematică. Ezekiel iubeşte aventura şi e mereu dornic de o provocare nouă, dar încă nu le-a dovedit colegilor că pot avea încredere în el.

John Larroquette (Jenkins)

Jenkins e singuraticul administrator al Anexei Bibliotecii, din Portland (Oregon). Deloc sociabil de fel, Jenkins şi-ar petrece cu mare plăcere zilele izolat în Laboratorul lui Magic, lucrând la diverse gadgeturi. Aşa că nu e deloc încântat când Flynn, Baird şi restul Bibliotecarilor îi bat la uşă şi vor să-şi instaleze baza de operaţiuni în sanctuarul lui pe vremuri liniştit. Dar acum că i s-a aflat secretul – este Galahad, cavalerul nemuritor al Mesei Rotunde – Jenkins îşi redescoperă instinctele eroice.

John Larroquette, de patru ori laureat cu Emmy pentru Cel mai bun actor secundar în serial de comedie, e cunoscut publicului TV pentru rolul procurorului-adjunct Dan Fielding, în serialul NBC „Night Court”. A mai jucat în serialul de comedie marca NBC „The John Larroquette Show”, în care era managerul de noapte al unei staţii de autobuz din St. Louis, care încerca să-şi schimbe viaţa. În sezonul doi, serialul a fost nominalizat la 4 Premii Emmy, inclusiv unul pentru Cel mai bun actor principal pentru rolul interpretat de Larroquette.

Pe micul ecran, John a mai jucat în serialul dramatic „Cabinet de avocatură”, rol care i-a adus o nominalizare la Emmy pentru Cel mai bun guest star într-un serial dramatic. În 2007, s-a alăturat distribuţiei serialului „Boston Legal”, în care era Carl Sack, un avocat serios (antiteza celui mai celebru avocat pe care l-a jucat, Dan Fielding). Recent, John a apărut episodic în seriale ca „Almost Human”, „Sober Companion” (episodul-pilot), „Hoţul fermecător”, „Chuck” şi „Dr. House”.

Pe marele ecran, Larroquette a jucat în „Richie Rich” (cu Macauley Culkin), „Întâlnire cu surprize” (de Blake Edwards, cu Bruce Willis şi Kim Basinger), „Madhouse” (cu Kirstie Alley), „Aventuri de vacanţă”, „Star Trek III: În căutarea lui Spock” (în care era ofiţerul klingonian Maltz), „Experiment periculos” şi „Zona crepusculară: Filmul”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Bibliotecarii – sezonul 3"

  1. Cetitoriul spune:

    Nu am urmărit niciun episod până acum.
    Dar foarte bine documentata prezentare de mai sus
    m-a făcut deja să „abiaaștept” ziua de duminică.
    Felicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook