27 octombrie 2008

Audioteca Citatepedia

Citatepedia se doreşte a fi mai mult decât o simplă colecţie de citate, fie ea şi de mari dimensiuni. De aceea, oferă multe facilităţi adiţionale, iar altele sunt în plan.

Iată că a venit vremea să lansăm Audioteca Citatepedia, o secţiune dedicată înregistrărilor audio. Pentru inaugurare, am adresat o invitaţie câtorva poeţi tineri, iar Ionuţ Popa este primul care a dat curs acestei invitaţii, astfel încât poate fi deja ascultat recitând din poeziile sale.

Participarea este deschisă tuturor, şi nu doar pentru creaţii proprii. Oricât de mult ne-ar plăcea să ascultăm, de exemplu, o poezie a lui Mihai Eminescu în lectura autorului, nu este posibil, însă altcineva poate face lectura. Ne propunem să adunăm cât mai multe secvenţe audio pentru tot ce există pe Citatepedia, chiar şi pentru scurte cugetări. Mai mult, poate că vom ajunge să avem variante audio ale cărţilor din Biblioteca Citatepedia, aşa cum pentru cărţile în limba engleză se întâmplă de mai mulţi ani. Nu este doar o alternativă interesantă, ci şi una utilă, în special pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Citatepedia asigură găzduirea online, restul depinde de cei care doresc să realizeze înregistrările audio.

Nu este dificil. Este nevoie doar de un microfon conectat la computer. Chiar şi unul foarte ieftin poate fi suficient de bun, mai ales dacă este nou, dar trebuie testat – important este să nu apară zgomot de fond. Înregistrarea se poate face cu aplicaţia gratuită Audioblast (are şi facilităţi de editare) sau cu alte aplicaţii similare. O soluţie alternativă constă în utilizarea unui reportofon digital (tot mai multe telefoane mobile au această facilitate) şi transferarea înregistrărilor în computer.

Toţi cei care doresc să participe la Audioteca Citatepedia sunt rugaţi să trimită un mesaj prin formularul de contact.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 thoughts on "Audioteca Citatepedia"

 1. Sorin Olariu spune:

  Buna. As dori sa postez si eu cateva poezii in grai banatean care ma au ca autor si sunt recitate chiar de mine. Ele se afla deja pe banaterra.ro si trilulilu.ro, dupa cum puteti vedea din exemplul de mai jos:

  http://www.trilulilu.ro/Banateana/1064b118460b86

  Ce ar trebui sa fac?

  Sorin Olariu.

 2. Lucian Velea spune:

  Sunt binevenite în Audioteca. Am răspuns mai detaliat prin e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook