18 iunie 2008

Abuz la votare

Am observat ieri o situaţie neobişnuită la votare pe Citatepedia (avem rapoarte care ne prezintă diferite statistici). După o analiză mai atentă, s-a dovedit că un utilizator vota de câteva ore, practic încontinuu, numai „idee stupidă, exprimare banală, ton comic”. Faptul că cele mai multe voturi erau date la doar 3-5 secunde unul după altul indică clar că nu citea ceea ce vota. Şi continua în acelaşi fel aberant.

În faţa acestui abuz evident, am hotărât suspendarea dreptului de a vota pe Citatepedia pentru respectivul utilizator şi ştergerea tuturor voturilor sale (peste 900, dintre care peste 700 date aiurea).

Sistemul de votare poate părea foarte simplu (asta am şi dorit, pentru a fi uşor de votat), dar intern este destul de sofisticat, permiţând monitorizarea votării, în vederea efectuării de analize pentru îmbunătăţirea site-ului şi pentru observarea unor eventuale abuzuri.

Sperăm ca odată cu creşterea numărului de voturi pe Citatepedia, astfel de încercări să nu mai fie tentante. Din fericire, ritmul de votare este în creştere şi le mulţumim tuturor celor care votează gândind.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 comentarii la Abuz la votare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook