Abuz la votare
Am observat ieri o situaţie neobişnuită la votare pe Citatepedia (avem rapoarte care ne prezintă diferite statistici). După o analiză mai atentă, s-a dovedit că un utilizator vota de câteva ore, practic încontinuu, numai „idee stupidă, exprimare banală, ton comic”. Faptul că cele mai multe voturi erau date la doar 3-5 secunde unul după altul indică clar că nu citea ceea ce vota. Şi continua în acelaşi fel aberant.
În faţa acestui abuz evident, am hotărât suspendarea dreptului de a vota pe Citatepedia pentru respectivul utilizator şi ştergerea tuturor voturilor sale (peste 900, dintre care peste 700 date aiurea).
Sistemul de votare poate părea foarte simplu (asta am şi dorit, pentru a fi uşor de votat), dar intern este destul de sofisticat, permiţând monitorizarea votării, în vederea efectuării de analize pentru îmbunătăţirea site-ului şi pentru observarea unor eventuale abuzuri.
Sperăm ca odată cu creşterea numărului de voturi pe Citatepedia, astfel de încercări să nu mai fie tentante. Din fericire, ritmul de votare este în creştere şi le mulţumim tuturor celor care votează gândind.
Neruşinată atitudine a acelui autor.
În altă ordine de idei nu s-ar putea face pe site
un cont pentru fiecare utilizator(şi autor de citate, unde e cazul) iar de fiecare dată când votează
să se treacă numele său în dreptul votului?
Şi de altfel, ar fi bine să existe şi o sectiune de ,,favorite,, pentru fiecare utilizator nu de alta însă unele citate le ador f tare şi aş vrea să le păstrez într.un loc să le mai revizuiesc de fiecare dată când doresc.
Dacă votarea s-ar face în baza unui cont de utilizator, cineva ar putea face mai multe conturi. Metoda de acum este chiar mai sigură, plus că votul se poate da uşor. Cine încearcă să abuzeze, îşi pierde vremea, pentru că voturile sale sunt detectate de sistemul de monitorizare şi le ştergem.
Este în plan realizarea de conturi de utilizator, dar pentru alte facilităţi. Probabil vom face şi un sistem pentru citate preferate, mai ales că ar fi şi un criteriu suplimentar pentru a afla care sunt cele mai interesante. Singura problema ar fi că uneori mai ştergem din baza de date (de exemplu, pentru că a cerut autorul sau pentru că am găsit duplicate), în astfel de cazuri textul respectiv dispărând şi din lista de preferate.