232.000 de citate şi o analiză calitativă
Chiar la început de an, Citatepedia.ro mai depăşeşte o mie în evidenţe.
Au trecut câţiva ani de când nu am mai rulat analiza calitativă asupra conţinutului şi acum e un moment potrivit. Aşadar, să vedem ce s-a mai întâmplat de la ultima analiză…
Baza de date s-a dublat ca dimensiune. Proporţional, numărul citatelor care au primit voturi s-a dublat şi el, ajungând la 130.000. La fel şi numărul voturilor, care a ajuns la 417.000.
Luăm în calcul doar conţinutul care a primit voturi.
În funcţie de aprecierea ideii, distribuţia este următoarea:
- 25,3% genial
- 48,0% inteligent
- 17,8% interesant
- 5,7% îndoielnic
- 3,2% stupid
Observăm o mică scădere a procentului voturilor „genial”, care s-a redistribuit proporţional spre celelalte calificative. Este firesc, pentru că devine tot mai dificil de adăugat ceva de acest calibru. (Dar asta face mai interesantă „vânătoarea” celor pasionaţi.) Totuşi, ca număr absolut, conţinutul de cea mai bună calitate aproape s-a dublat.
Referitor la exprimare, avem:
- 26,4% superbă
- 40,1% frumoasă
- 22,0% plăcută
- 6,3% acceptabilă
- 4,2% banală
Şi aici situaţia este similară. Să remarcăm doar că va trebui făcută mai multă curăţenie pe textele foarte puţin apreciate.
Cea mai interesantă schimbare este referitoare la ton, unde procentele arată astfel:
- 5,0% comic
- 17,6% amuzant
- 28,0% ponderat
- 40,4% serios
- 9,0% trist
De unde balanţa era oarecum echilibrată, acum trage mai tare spre teme serioase. Sunt două motive. Pe de o parte, după ce regretatul Gheorghe Culicovschi nu a mai putut adăuga epigrame, partea umoristică şi-a încetinit creşterea. Pe de altă partea, secţiunea Poezii a luat avânt, iar poeţii sunt mai serioşi, în general.
Aceasta este situaţia actuală. Nu uitaţi să votaţi zilnic, ca să avem o imagine şi mai exactă data viitoare!