24 martie 2017

Valahia, Moldova, Basarabia la 1769

În seara zilei de marți, 28 martie 2017, începând cu ora 18:00, publicul este invitat să descopere un nou teritoriu istoric prin intermediul muzicii clasice. Harta în jurul căreia se desfășoară evenimentul este „Tabula Geographica – despotatus Wallachiae, atque Moldaviae, Provinciam Bessarabiae …” – editată la Amsterdam în anul 1769 de către moștenitorii faimosului cartograf J.B.Homann. Evenimentul se bucură de prezența Excelenței Sale, domnul Mihai Gribincea, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova. Excelența sa prezintă harta care devine ulterior exponatul vedetă al lunii aprilie la MNHCV, beneficiind de o prezentare și expunere aparte. Cuvântul înainte aparține doamnei director al MNHCV, Cristina Toma, și domnului Sebastian Gheorghiu, din partea UCIMR. Domnul Adrian Năstase, a cărui colecție de peste 700 de hărți donată statului constituie nucleul central al patrimoniului MNHCV, este prezent la eveniment. Invitate să concerteze la vioară sunt Iolanta Eremie și Diana Ciudin, invitate speciale din Republica Moldova.



Organizatorii promit să aducă în atenția publicului o perspectivă inedită asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă.

Programul serii cuprinde lucrări de J.S. Bach, Eugen Ysaye şi George Enescu.

Pentru completarea experienței, la final de eveniment are loc o degustare de vinuri dintr-una din regiunile descrise de hartă, şi anume, Republica Moldova.

Prețul biletului de intrare la Muzeu este de 8 lei, vizitatorii fiind îndrumați să facă o rezervare din timp, locurile fiind limitate. Rezervările se pot face la adresa comunicare@muzeulhartilor.ro

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook