14 octombrie 2009

Pandorum

Începând de vineri, 16 octombrie 2009, în cinematografele din România poate fi urmărit filmul „Pandorum”, un thriller palpitant. Avându-i pe Ben Foster, Dennis Quaid, Cam Gigandet şi Antje Traue în roluri principale, acest film duce suspansul la nivelul următor, în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Light Cinema, Băneasa Drive-In Cinema, Starplex, Lotus (Oradea), Odeon (Cluj), Cinema City (Cluj şi Iaşi).


Groaza capătă dimensiuni cosmice în „Pandorum”. La bordul unei nave spaţiale aparent părăsite, doi astronauţi îşi revin dintr-un somn profund. Fără amintiri, complet dezorientaţi, cei doi nu îşi mai cunosc identităţile şi nici misiunea care i-a adus acolo. În intunericul camerei, singurele zgomote pe care astronauţii le disting sunt nişte bubuituri îndepărtate, undeva în bordul navei. În timp ce locotentul Payton (interpretat de Dennis Quaid) îl ghidează prin staţia radio, caporalul Bower (interpretat de Ben Foster) se aventurează în întuneric şi, pe măsură ce înaintează, el descoperă o realitate tragică: o entitate necunoscută a început vânătoarea împotriva lor şi a celorlalţi supravieţuitori, caporalul Gallo (interpretat de Cam Gigandet) şi Nadia (interpretată de Antje Traue).

După succesul din „Drumul Dreptăţii” („3:10 to Yuma”), Ben Foster revine pe marile ecrane cu un nou rol incitant, interpretând personajul caporalului Bower, unul dintre astronauţii captivi pe o navă pierdută în timp şi spaţiu. Pentru prima data în carieră, Ben Foster a avut ocazia de a juca alături de fratele său, mai tânărul Jon Foster, căruia i-a revenit de asemenea un rol în film.

Într-un interviu recent, Ben Foster îşi recunoaşte pasiunea pentru proiectele ieşite din comun: „Am fost atras de la bun început de originalitatea scenariului. Mi-au plăcut foarte mult elementele de groază din el. Nu ştiu cât de uşor puteţi voi sa adormiţi seara, dar eu chiar am probleme la acest capitol şi am vrut să experimentez senzaţia de confuzie totală, în care nu te poţi ghida decât după instincte. A fost mai mult decât interesant să redăm aceasta stare pe marele ecran şi să o facem în cel mai real mod posibil.”

Cam Gigandet, vampirul sexy din filmul „Amurg” („Twilight”), revine pe marile ecrane din România în „Pandorum”. Cunoscut mai degrabă pentru rolurile de băiat rău, Cam Gigandet nu se dezminte nici de aceasta data, victimă atacurilor sale fiind personajului lui Dennis Quaid.

Experienţa din „Amurg” a fost deosebit de importantă pentru carieră lui Cam Gigandet. „Saga Amurg mi-a deschis multe uşi”, declară actorul. „A fost acel moment special care m-a adus acolo unde sunt acum şi, datorită acestui film, primesc roluri la care nici nu m-aş fi gândit vreodată. Cel al caporalului Gallo din Pandorum este unul dintre ele şi cred că puteţi să vă imaginaţi faptul ca pentru mine a fost o onoare să lucrez împreună cu Dennis Quaid.”

„Pandorum” este un SF bulversant, interzis minorilor (din cauza violenţei scenelor), despre ce s-ar putea întâmpla atunci când planeta-mamă, suprapopulată şi incapabilă să-şi mai hrănească locuitorii, ar dispărea. Momentul fiind previzibil în ordinea firească a lucrurilor, oamenii fac totul pentru găsirea unei soluţii de salvare, înainte ca dezastrul să se producă. Iar tehnologia le permite să găsească, departe în spaţiu, o altă casă… Însă adevărata dovadă că umanitatea merită un nou paradis este însuşi drumul într-acolo. Pentru că întrebarea pe care o exploatează filmul este: încotro se îndreaptă omul care îi supravieţuieşte Terrei, care-l pierde astfel pe „acasă”, care-şi vede Dumnezeul dispărând în neant, care simte gustul libertăţii absolute, date de lipsa moralei şi a legii. Încotro călătoreşte omul, cel rămas singurul său stăpân, deschizând cutia Pandorei?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook