1 mai 2017

Visul Pământului

Muzeul Național de Artă al României, Ambasada Japoniei și Japan Foundation invită publicul miercuri, 3 mai 2017, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de gravură „Visul Pământului” a artistei japoneze Noriko Yanagisawa, prezentă la eveniment.Actuala expoziție, „Visul Pământului”, cea de-a doua deschisă la Muzeul Național de Artă al României, la distanță de aproape două decenii de la prima sa personală din anul 1999, cuprinde o selecție de peste 40 de lucrări reprezentative, din creația mai veche și mai recentă a artistei.

Pornind de la o înțelegere profundă a efemerului existenței umane și a temelor legate de natură, Noriko Yanagisawa ilustrează în lucrările sale fragmente dintr-o mitologie personală, sub forma unor motive și simboluri predilecte, reluate de-a lungul unor ample serii de lucrări precum: „Luminozitate”, „Început și sfârșit”, „Visul pământului”, „Grădini la malul apei”, „Patos” sau „Semne”.

Imaginile sale în care linia gravată poate trece de la gracilitate la trasee pline de forță și vitalitate, trădează o cunoaștere în detaliu a tehnicilor gravurii în metal pe care Noriko Yanagisawa le mânuiește cu mare acuratețe și sensibilitate, creând un univers plastic aparte în peisajul graficii contemporane din Japonia.

Reprezentantă a școlii de gravură japoneză contemporană, Noriko Yanagisawa se numără printre cei mai cunoscuți artiști ai generației sale. În cele peste cinci decenii de activitate, artista a expus în Japonia și în străinătate, lucrările sale regăsindu-se în colecții muzeale din întreaga lume.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 3 mai-15 iunie 2017 la Sălile Kretzulescu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook