31 mai 2016

Cumințenia Pământului nomadă

Miercuri, 1 iunie 2016, începând cu ora 17:00 revine la Muzeului Naţional de Artă al României, în sala Brâncuși a Galeriei Naționale, lucrarea de artă performativă „Cumințenia Pământului nomadă” semnată de Alexandra Pirici. Construcția coregrafică operează cu relația dintre obiectul artistic și conotațiile politice ale sensurilor mai mult sau mai puțin arbitrare cu care specialişti reputați au încărcat lucrarea „Cumințenia Pământului” realizată de Constantin Brâncuși în 1907.

invit_1 iunie

Alexandra Pirici, autoarea lucrării, declară:

Intervenția performativă ia ca punct de referință sculptura „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși și propune o extensie din esențial, universal și singular înspre multiplu, specific și transistoric.

„Cumințenia Pământului nomadă” este o lucrare imaterială care aduce sensuri noi sculpturii lui Brâncuși. Lucrarea face parte din expoziția „Cumințenia Pământului. Aceasta nu este o piatră”, deschisă la parterul corpului Știrbei al MNAR. Curatoarea Valentina Iancu, împreună cu istoricii de artă Doina Lemny și Alina Petrescu prezintă poveștile „Cuminţeniei” într-un info-point documentar. Info-point-ul este completat cu o expoziție de artă contemporană, care aduce o dimensiune actuală artei brâncușiene. În expoziţe mai expun Irina Botea, Mircea Cantor, Alexandra Croitoru, Vlad Nanca, Manuel Pelmuş, Dan Perjovschi şi Alexandra Pirici.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook