17 august 2010

Viaţa secretă a universului

Viaţa secretă a universuluiEditura Corint publică „Viaţa secretă a universului” – o carte cu subtitlul „În căutarea sufletului ştiinţei”, scrisă de Amy Corzine.

Întrebarea de la care pleacă acest studiu este una fundamentală: Există o forţă misterioasă care ne leagă pe toţi, lumea şi întregul univers? Iar dacă da, ce este această forţă care ne leagă?

Viaţa secretă a universului” prezintă limpede, pe înţelesul tuturor, principalele teorii ale filosofilor şi fizicienilor, din Antichitate până în prezent, şi propune o ipoteză incitantă: ştiinţa este capabilă să rezolve acest mister vital. Cea mai mare şansă a noastră va fi să-l punem în slujba oamenilor, iar cel mai mare pericol este să-l negăm.

Dezvăluind cercetările care se desfăşoară în lumea întreagă, în domenii atât de variate precum biologia umană şi mecanica cuantică, Amy Corzine demonstrează cum opiniile emise în ambele tabere, cea ştiinţifică şi cea religioasă, converg. Există, fără urmă de îndoială, o energie universală. „Tot ce există în univers, de la particulele minuscule care intră în alcătuirea corpurilor noastre la cele mai mari constelaţii din bolta cerească, este viu, dinamic şi emite sunete.”

Dacă ascultăm, vom descoperi că nu suntem niciodată complet separaţi unul de celălalt sau în contrasens cu descoperirile generaţiilor anterioare. Astăzi, în perioada crizei globale, „Viaţa secretă a universului” proclamă un adevăr universal: suntem cu toţii într-o relaţie de interdependenţă, responsabili în fiecare clipă pentru lumea noastră fragilă. Putem face atât de multe, dacă învăţăm să ascultăm.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook