24 martie 2010

Vacanţă all inclusive

A apărut pe DVD filmul „Vacanţă all inclusive” („Couples Retreat”), o comedie Universal Studios care incită atât simţul umorului, cât şi imaginaţia în cuplu şi planurile turistice.



Intriga captivează privitorul de la bun început: văzându-şi căsnicia în pericol, Jason (interpretat de Jason Bateman) şi Cynthia (interpretată de Kristen Bell) se hotărăsc să plece în vacanţă într-un paradis exotic pentru a reînvia scânteia din dormitor sau, cel puţin, pentru a se convinge că relaţia lor nu mai are nicio şansă. Oferta vine însă într-un pachet de grup; altminteri, nu şi-ar permite o astfel de vacanţă. Şi uite aşa pornesc o adevărată campanie publicitară pentru a-şi convinge prietenii – alte trei cupluri – să-şi lase baltă toate responsabilităţile pentru ceea ce se anunţa vacanţa vieţii lor: o săptămână de relaxare supremă şi distracţie maximă în Eden, o insulă cu ape turcoaz limpezi, cer azuriu şi vegetaţie luxuriantă, completate, bineînţeles, de şedinţe spa şi cocktailuri irezistibile. Ar mai fi, desigur, un mic detaliu: şedinţele de terapie de cuplu – o nimica toată, mai ales că sunt opţionale.

Şantajul emoţional dă roade şi cei opt prieteni se încolonează spre insula tropicală, pregătiţi pentru cea mai cea dintre vacanţele vieţii lor. Abia acolo află însă că terapia de cuplu nu e deloc opţională, ci chiar foarte obligatorie, dacă vor să beneficieze de pachetul turistic pe care deja l-au plătit. Deşi dezamăgiţi, după câteva pahare se conving că o mică experienţă spirituală zi de zi, la revărsatul zorilor, n-are ce să le facă rău, chiar dacă viaţa burlacilor şi a burlăcițelor din cealaltă parte a insulei pare, după cât se vede (şi se aude!), mult mai palpitantă.

În timp ce Jason şi Cynthia sunt nerăbdători să încerce terapiile de cuplu care le pot aduce, în sfârşit, un bebeluş, Shane (interpretat de Faizon Love) proaspăt divorţat, nu reuşeşte să ţină pasul cu Trudy, noua lui iubită (interpretată de Kali Hawk), Joey (interpretat de Jon Favreau) şi Lucy (interpretată de Kristen Davis) s-au consolat de mult cu monotonia care le caracterizează relaţia, iar Dave (interpretat de Vince Vaughn) şi Ronnie (interpretată de Malin Akerman) află cu stupoare că, de fapt, au probleme sentimentale de care habar n-aveau. Şi acesta este doar începutul unei aventuri introspective, cu şedinţe catastrofale de psihoterapie de cuplu, exerciţii neconvenţionale şi cursuri de yoga tantrică, ba chiar şi o bălăceală cu rechinii – toate sub îndrumarea gurului Marcel (interpretat de Jean Reno) şi a sex-simbolului Salvadore (interpretat de Carlos Ponce).

Filmul se lansează pe DVD împreună cu materiale în exclusivitate: scene tăiate, secvenţe extinse, final alternativ, comentariul regizorului Peter Billingsley şi al actorului, scenaristului şi producătorului Vince Vaughn, gaguri şi gafe de la filmări. Materialul “Behind the Yoga” prezintă cum s-au pregătit actorii pentru ineditele şedinţe de yoga tantrică, iar “Paradise Found: Filming in Bora Bora” ne face să visăm cu ochii deschişi la propria vacanţă în peisajul mirific din film.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook