3 noiembrie 2017

„Totul este iluminat” de Jonathan Safran Foer la Clubul de lectură Fanbook

Duminică, 5 noiembrie 2017, la ora 11:30, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, se reiau întâlnirile clubului de lectură pentru adolescenți Fanbook. Acesta este primul modul organizat chiar de Ambasadorii Fanbook. Cartea aleasă pentru luna noiembrie este „Totul este iluminat” de Jonathan Safran Foer, publicată în colecția „Raftul Denisei”, la Humanitas Fiction. Discuțiile purtate în prima oră cu criticul literar Cosmin Ciotloș sunt urmate în cea de-a doua oră de un dialog cu Mihai Dobrovolschi, Gilda Comârzan și Matei Oprina de la Radio Guerrilla, invitații speciali din această lună.



London Times consemnează:

Ar trebui să daţi uitării tot ce aţi citit despre acest roman. Căci veţi citi că „Totul este iluminat” e o adevărată capodoperă, că Jonathan Safran Foer, la numai douăzeci şi patru de ani, şi-a câştigat locul printre autorii de prima mână, scriind o carte cu totul nouă şi originală, care a schimbat însăşi noţiunea de roman. Nu veţi crede nimic din toate astea şi, prin urmare, veţi hotărî să nu citiţi cartea. Ceea ce ar fi un dezastru, pentru că fiecare cuvânt de mai sus este adevarat.

Un tânăr, Jonathan Safran Foer, ajunge în Ucraina, călăuzit de o fotografie de familie îngălbenită. El se află în căutarea femeii care, cu cincizeci de ani în urmă, l-a salvat pe bunicul lui de nazişti. În periplul său este însoţit de tânărul Alex, ghidul ucrainean a cărui engleză stâlcită stârneşte hohote de râs. Alături de bunicul acestuia, hăituit de amintirile războiului, şi de căţeaua Sammy Davis Jr. Jr., Jonathan parcurge un traseu iniţiatic la capătul căruia îl aşteaptă un secret teribil.

În anul 2005, romanul a fost ecranizat în regia lui Liev Schreiber, cu Elijah Wood în rolul principal.

Fanbook este un club de lectură care își propune să îi încurajeze pe tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani să citească o carte în fiecare lună, să discute pe marginea ei și să își exprime liber punctul de vedere.

Intrarea este liberă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook