26 februarie 2010

Ticăloşi fără glorie

După celebrele “Pulp Fiction”, “Sin City” şi cele două volume “Kill Bill” (urmate de un al treilea, în lucru), Quentin Tarantino ne surprinde din nou; de această dată, cu un film total neortodox despre vendetta antinazistă a unor “Ticăloşi fără glorie” (“Inglourious Basterds”) – o producţie Universal Studios cu o distribuţie răsunătoare şi 8 nominalizări la Oscar, disponibilă acum pe DVD şi Blu-ray.



Filme despre nazişti şi cel de-al doilea război mondial s-au tot făcut şi se vor mai face. “Ticăloşi fără glorie” oferă însă o incursiune surprinzătoare în culisele luptei dintre nazişti şi Forţele Aliate, o perspectivă cu totul originală, în stilul unic al lui Tarantino, care semnează atât regia, cât şi scenariul producţiei.

În Franţa ocupată de nazişti, adolescenta Shosanna Dreyfus (interpretată de Melanie Laurent) priveşte neputincioasă cum îi este ucisă familia, după ce colonelul Hans Landa (interpretat de Christoph Waltz), cunoscut ca “Vânătorul de evrei”, îl determină pe fermierul francez în a cărui pivniţă stăteau ascunşi să le desconspire ascunzătoarea. Simultan, sub comanda locotenentului Aldo Raine (interpretat de Brad Pitt), un grup de guerilla format din soldaţi evrei-americani lansează o ofensivă antinazistă fără precedent împotriva celui de-Al Treilea Reich. Scopul lor: să scalpeze cât mai mulţi nazişti, cărora le crestează mai întâi pe frunte o zvastică de toată frumuseţea. Peste ani, o regăsim pe evreica supravieţuitoare sub numele Emmanuelle Mimieux, proprietara unui cinematograf parizian pe care naziştii îl aleg pentru proiecţia unui film de propagandă. Pe măsură ce aliaţii strâng rândurile, li se alătură şi actriţa nemţoaică Bridget von Hammersmark (interpretată de Diane Kruger), dublu agent, şi se conturează o excelentă ocazie de răzbunare, planurile “ticăloşilor” convergând spre un punct culminant în care Tarantino îşi detonează întreg talentul regizoral.

Pelicula este o aventură palpitantă, cu umor frust, replici efervescente şi suspans extrem, cu opt nominalizări la Premiile Oscar 2010, inclusiv pentru scenariu, regie, imagine, sunet, cel mai bun film din 2009 şi cel mai bun actor în rol secundar – Cristoph Waltz, care a câştigat deja pentru prestaţia în acest film Globul de Aur, trofeul Festivalului de la Cannes şi multe alte premii.

Filmul se lansează în trei formate: DVD cu un disc (care cuprinde, alături de film, scene extinse şi scene alternative, filmul fictiv de propagandă nazistă „Mândria unei naţiuni”, care apare în pelicula lui Tarantino), DVD pe două discuri (unde se regăsesc, în plus, un interviu cu Quentin Tarantino, Brad Pitt şi Elvis Mitchell, realizarea scenei “Mândria unei naţiuni”, informaţii despre filmul original “Inglourious Bastards” / “Quel maledetto treno blindato”, o conversaţie cu Rod Taylor (actorul care îl interpretează pe Winston Churchill), Rod Taylor despre Victoria Bitter, “Îngerul camerei lui Tarantino”, “Salutări Sally Menke”, turul posterelor cu Elvis Mitchell şi galerie foto) şi ediţia Blu-ray, care include, pe lângă materialele la rezoluţie standard de mai sus, filmul complet “Mândria unei naţiuni” şi conţinut HD.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook