12 noiembrie 2012

„The Wall” la Bucureşti

Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd, aduce în România spectaculoasa producţie muzicală „The Wall”. Evenimentul este programat pe 28 august 2013, în Piaţa Constituţiei, fiind organizat de Emagic.Fanii Pink Floyd, una dintre cele mai iubite trupe rock din istoria muzicii, au în sfârşit ocazia să vadă live, la Bucureşti, super-producţia inspirată de cel de-al unsprezecelea album al trupei, „The Wall”. Considerat o adevărată capodoperă, show-ul „The Wall” este combinaţia perfectă de muzică live, proiecţii impresionante, efecte vizuale uimitoare şi decoruri grandioase, toate reunite într-o construcţie colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurându-se astăzi de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producţie multi-dimensională fabuloasă despre care întreagă presa internaţională vorbeşte la superlativ.

New York Post: „Cel mai bun show făcut vreodată. Punct.”

Philadelphia Inquirer: „The Wall live este pur şi simplu un show perfect. Fiecare om ar trebui să vadă, măcar o dată în viaţă, o asemenea producţie!”

The Times, Londra: „The Wall este un proiect grandios, un adevărat triumf al ambiţiei. Este punctul culminat al realizărilor muzicii rock!”

The Guardian: „E imposibil să nu fii surprins de acest show, o experienţă multisenzorială imposibil de egalat.”

London Evening Standard: „The Wall este ecranul perfect pentru o producţie muzicală absolut uluitoare, cu animaţii şi efecte grafice nemaivăzute.”

Primul turneu „The Wall” a început pe 15 septembrie 2010, la Toronto, Canada, şi a continuat cu noi reprezentaţii în America de Nord, Europa, Australia şi America de Sud, înregistrând adevărate recorduri de audienţă: 192 de concerte şi peste 3,3 milioane de spectatori, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decât atât, turneul început acum doi ani a reprezentat prima interpretare integrală, din ultimii douăzeci de ani, a pieselor albumului „The Wall” de către unul dintre membrii Pink Floyd, cea din urmă reprezentaţie fiind tot a lui Roger Waters, la Berlin, în 21 iulie 1990.

Cea de-a doua serie de concerte în Europa, programată pentru 2013, include 18 locaţii în aer liber, printre care şi Piaţa Constituţiei, aceasta fiind singurul loc din România ce poate găzdui o producţie de asemenea proporţii. De altfel, însuşi Roger Waters se declara impresionat de noile dimensiuni ale set-up-ului:

Sunt extrem de încântat de faptul că producţia „The Wall” se reîntoarce în Europa. O să fie distractiv pentru toţi cei prezenţi. Am reproiectat întregul concept „The Wall” special pentru locaţiile în aer liber. Va fi impresionant pentru că implică mult mai multă mişcare, acţiune, dramă şi suspans comparativ cu show-urile ce au loc în spaţii acoperite. Zidul este mult mai mare, întreagă construcţie de altfel este mult mai amplă, astfel încât să ofere tuturor spectatorilor o experienţă mult mai intensă. E drept, o astfel de producţie nu ar fi fost posibilă acum 40 de ani, însă lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, iar acum putem face lucruri inimaginabile. Un astfel de spectacol trebuie văzut!

De-a lungul timpului, producţia originală a celebrului album „The Wall” a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori în cadrul turneulului de promovare susţinut de Pink Floyd în 1980, şi încă o dată, în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii zidului din Berlin, în faţa a peste 200.000 de oameni. Cu toate acestea, „The Wall” rămâne unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonând cu multe generaţii de fani.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook