22 august 2013

Au început lucrările la The Wall

A mai rămas doar o săptămână până la show-ul „The Wall” – cea mai mare producţie muzicală realizată vreodată în România. Concertul susţinut de Roger Waters se desfăşoară pe 28 august 2013, în faţa Palatului Parlamentului, pe una dintre cele mai mari scene din lume.



Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, aduce la Bucureşti celebrul „The Wall” – unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul cu acelaşi nume, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume. Recunoscut la nivel modial drept una dintre cele mai ample producţii muzicale, show-ul „The Wall” a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând nu mai puţin de 150 de metri lungime şi aproximativ 12 metri înălţime. Întreaga structură este realizată din “cărămizi” ce vor alcătui cea mai mare suprafaţă de proiecţii video: peste 1500 de mp, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena are totodată şi cel mai mare acoperiş din lume: 54 de metri lăţime şi 32 de metri deschidere, fiind asamblat la o înălţime de 24 de metri, ce asigură protecţia unei suprafeţe de peste 1000 mp. Pentru ridicarea uriaşului acoperiş sunt necesare nu mai puţin de 4 zile, 2 macarale de 60 de tone fiecare şi aproximativ 60 de oameni.

Lucrările pentru show au început. Primele 28 de tiruri ce asigura transportul elementelor de producţie ale echipei lui Roger Waters au ajuns. Alte 23 de tiruri aduc echipamentul tehnic pentru scenă, a cărei construcţie începe sâmbăta, 24 august. Întreaga producţie se bucură de implicarea a peste 2600 de oameni, dintre care doar 130 sunt din echipa de producţie a turneului.

Roger Waters are câţiva invitaţi speciali în cadrul concertului de la Bucureşti, nu mai puţin de 15 copii români fiind invitaţi să urce pe scenă alături de el. Selectat chiar de Roger Waters, corul de copii va interpreta alături de acesta refrenul uneia dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul Pink Floyd: „Another Brick în the Wall”.

Celebra piesă „Another Brick în the Wall” este unul dintre cele mai asteptate momente din cadrul show-urilor „The Wall”, aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din ţara gazdă.

Cei cinsprezece copii au vârste cuprinse între 10 şi 15 ani şi studiază muzică de la 6 ani, dedicându-şi mare parte a timpului cursurilor de pian, chitară sau vioară. Cei mai mulţi dintre ei au participat deja la mai multe olimpiade şi concursuri instrumentale internaţionale, activând în prezent în cadrul corului Şcolii Gimnaziale de Arte Nr. 5 din Bucureşti, aflat sub atenta îndrumare a domnului profesor Marian Apostol. Corul a susţinut mai multe concerte la nivel naţional, în cadrul a diferite evenimente organizate la Palatul Parlamentului, Palatul Şuţu sau Primaria Sectorului 3 din Bucureşti, având totodată apariţii şi peste hotare, una dintre cele mai notabile fiind în cadrul unui concert organizat la Gallard, în Franţa.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook