5 august 2013

Sting din nou în România. Back to Bass

Gordon Matthew Thomas Sumner s-a născut pe 2 octobrie 1951, în Marea Britanie, şi a devenit cunoscut cu numele de scenă Sting. A fost fondator, împreună cu Stewart Copeland, al trupei The Police, alături de care va lansa, în anii ’70-’80, hituri precum ”Every Little Thing She Does Is Magic”, ”Roxanne”, ”Message in a Bottle”, ”Wrapped Around Your Finger”, ”King of Pain” şi ”Every Breath You Take”. Grupul se desparte în 1986, dar membrii ei vor continua să colaboreze. Cariera solo a lui Sting a cunoscut ulterior un succes remarcabil, artistul devenind unul dintre numele de marcă ale industriei muzicale mondiale.Cel mai recent turneu al acestuia, „Back to Bass„, a început pe 21 octombrie 2011, dată ce coincide cu aniversarea a 25 de ani de carieră solo a muzicianului. Turul a inclus 58 de spectacole în America de Nord, 86 în Europa, 4 în Africa şi 10 în Asia, încheindu-se cu show-ul de la Bucureşti care s-a desfăşurat la Romexpo, pe 31 iulie 2013. Artiştii care au participat au fost Dominic Miller (chitară), Vinnie Colaiuta (tobe), David Sancious (clape), Peter Tickell (vioară electrică) şi Jo Lawry (voce). În deschidere au fost invitaţi Mike & The Mechanics şi James Walsh.

Muzica lui Sting este o descoperire personală mai veche, datând din vremurile adolescenţei mele. Am fost la trei din cele patru concerte pe care le-a susţinut în România şi mi-e greu să spun exact care este secretul succesului uriaş de care se bucură spectacolele sale… Nu pare să se petreacă nimic spectaculos pe scenă, nici efecte vizuale, nici coreografie, nici costume, nici poză ori căutare de efect. Doar muzică de foarte bună calitate şi o capacitate extraordinară de a concentra energia publicului, determinându-l să-şi susţină partitura (asemeni oricăruia dintre cei de pe scenă) şi răsplătindu-i înzecit dăruirea. Totul pare extrem de simplu şi relaxat, iar rezultatul este copleşitor şi memorabil. De fiecare dată.

Articol şi fotografii de Iulia Muşat

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook