18 decembrie 2013

Specific special

Timisorenii sunt invitaţi în 19 decembrie 2013, de la ora 19:00, la o piesă de teatru cu totul specială organizată de Fundatia „Pentru Voi” în colaborare cu Teatrul Naţional Timişoara, în Sala de Festivităţi a Consiliului Judeţean Timiş. Intrarea este liberă, dar se acceptă donaţii.



Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”, a declarat: „Continuam seria premierelor marca „Pentru Voi”, de această dată cu un spectacol de teatru în care actorii sunt persoane cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai Fundaţiei „Pentru Voi”. Dacă în alte ţări prezenţa actorilor cu dizabilităţi intelectuale este ceva obişnuit, în România este una din primele încercări de acest tip. Sperăm să placă spectatorilor timişoreni, pe care îi aşteptăm cu drag la spectacol.”

Va fi o seară specială, pentru că aduce împreună oameni pe măsură: zece tineri cu dizabilităţi intelectuale, talentaţi şi pasionaţi de teatru, actriţa Mădălina Ghiţescu-Petre – care i-a pregătit cu multă dăruire şi pricepere, Dorothea Iordănescu – care a conceput scenografia piesei, regizorul Ştefan Iordănescu – care a fost liantul dintre artă şi social.

Alexandra Nagy, o tânără de 25 ani care joacă în piesă, spune: „Pentru mine piesă de teatru înseamnă un film în care echipa este minunată şi lucrăm cu mult drag, iar eu mă simt deschisă să dau ce am mai bun şi de preţ. Îmi doresc să strângem forţele, să avem mult succes pe mai departe.”

Totodata va fi o seară specifică, pentru că scopul final este unul caritabil: se va organiza tombolă şi se vor pune în vânzare produse realizate de tinerii cu dizabilităţi intelectuale de la Fundaţia „Pentru Voi”: felicitări quilling şi cusute manual, coroniţe şi steluţe decorative, lumânări şi obiecte artizanale – toate pregătite special pentru sărbătorile de iarnă.

Mădălina Ghiţescu-Petre, actriţa care semnează conceptul suprarealist al piesei, povesteşte: „În Specific special nu se pun etichete, se vorbeşte deschis, se trăieşte, se visează. Când nu te potriveşti nicăieri, când a fi diferit este o vină socială, poveştile de viaţă crează abilităţi. Facem parte dintr-un întreg. Suntem energie.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook