9 martie 2017

Sfintele Paşti 2017

În așteptarea celei mai mari Sărbători a Creștinătății, Romfilatelia continuă tradiția de a vesti bucuria unică a Învierii Domnului printr-un proiect filatelic special, adus în avans publicului iubitor de timbre. Intitulată sugestiv „Sfintele Paști 2017”, emisiunea aduce în atenţia publicului elemente filatelice valoroase, care susțin și îmbogățesc tematica proiectului. Acestea sunt disponibile începând de vineri, 10 martie 2017, în magazinele Romfilatelia. Anul acesta, emisiunea de mărci poștale dedicată Sfintelor Paști este și mai deosebită, întrucât creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Învierea Mântuitorului în aceeași zi. Cu acest prilej, timbrele proiectului prezintă reproduceri iconografice aparținând celor două ramuri ale creștinismului.Pe cele două mărci poștale ale emisiunii, având valoarea nominală de 1,30 lei, sunt ilustrate două icoane reprezentând Răstignirea Mântuitorului. Icoana Răstignirea Domnului Iisus Hristos, reprodusă pe unul din timbre, se află în patrimoniul Mănăstirii „Radu Vodă” din București și este o reprezentare cunoscută încă din prima eră creştină.

Pe cel de-al doilea timbru se regăsește icoana Răstignirea Domnului aparținând Catedralei „Sfântul Iosif” din Bucureşti. Catedrala „Sfântul Iosif” este Scaunul Arhiepiscopului Mitropolit de Bucureşti, suflul viu al comunităţii catolice din sudul României, monument istoric, cultural şi arhitectonic înscris în patrimoniul naţional şi european. Solemnitatea „Sfântul Iosif, soţul Sfintei Fecioare Maria” a fost aleasă ca hram al catedralei şi se celebrează în fiecare an în ziua de 19 martie.

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, minicoala de 8 timbre (4 serii), colița dantelată, blocul special de 3 timbre (în produs filatelic) și blocul special de 2 timbre + coliță dantelată (în album filatelic).

Pe timbrul coliței dantelate, cu valoarea nominală de 12 lei, este ilustrată icoana Învierea Domnului, parte din fondul iconografic al Schitului Darvari din Bucureşti. Plină de simboluri, icoana Învierea Domnului – Coborârea la Iad a Mântuitorului Îl arată pe Iisus călcând în picioare porţile iadului. Coborâre la iad poartă în sine începutul înălţării omului, pentru care moartea fizică devine doar o trecere, o cale de acces spre viaţa cea nouă, veşnică.

Pe manşeta coliţei este reprezentată icoana Maica Domnului Îndurerată ce aparţine Mănăstirii „Radu Vodă”.

Produsele speciale ale emisiunii întregesc proiectul dedicat Sfintelor Paști, conferindu-i valoare prin elementele de creație din care se compun, precum și prin caracterul de unicitate dat de tirajul limitat în care sunt disponibile. Realizate în concepte grafice și artistice proprii, produsele speciale sunt apreciate nu doar de colecționari, ci de întregul public, care le transformă în veritabile piese de colecție și adesea, în cadouri rafinate pentru cei dragi.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 403 exemplare şi este echipat cu blocul special al emisiunii (conţinând două timbre nedantelate şi coliţa emisiunii) precum şi plicul „prima zi” având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur, ambele produse fiind numerotate de la 001 la 403.

Produsul filatelic special (cu timbru de argint) este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 353 exemplare. Timbrul din argint este replică a mărcii poştale din coliţa emisiunii şi este inserat în acest album, alături de certificatul de autenticitate şi blocul special de trei timbre (seria emisiunii alături de timbrul nedantelat al coliţei), numerotat de la 001 la 353.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook